Cel mai dificil imi e uneori sa aleg micul dejun. Parca ma satur sa „rulez” aceleasi feluri rapide. De aceea atunci cand am vazut acesre oua panirat la Mimmi, am asteptat sa vina duminica, sa fim toti acasa, sa-l pot prepara. E delicios, desi cam migalos pentru a fi preparat duminica dimineata 😀
[ingredients title=”Ingrediente Oua Panirat”]
- 5 oua + 2
- o conserva de ton
- patrunjel
- pesmet
- sare
- unt
- zeama de lamaie
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare reteta Oua panirat”]
- Punem ouale la fiert. Le lasam minim 10 minute, le scoatem in apa rece apoi le curatam.
- Taiem ouale in doua pe lungime si scoate intr-un bol galbenusurile.
- Strecuram tonul, il amestecam cu galbenusurile , putin unt, patrunjel tocat, zeama de lamaie dupa gust, sare si piper.
- Umplem jumatatile de ou cu amestecul obtinut si unim cate doua jumatati.
- Batem 2 oua cu sare si piper.
- Trecem ouale umplute prin faina, apoi prin amestecul de oua batute iar la final prin pesmet.
- Le plonjam intr-o tigaie in care am incins ulei si le rumenim frumos.
- Din umplutura ramasa am facut doua chiftelute, modeland doua mingiute pe care le-am aplatizat si le-am trecut prin faina si ou batut.
[/directions]
Cred ca nu pot fi decat delicioase!!! Dar tot nu le-as face duminica dimineata! 🙂
Nu? :))))
Ii putin de lucru pe ele, dar dupa ce le-am pregatit ne putem „infrupta” cu un mic dejun foarte delicios:P
Te pup
Exact. Nu le facem toata ziua dar macar uneori ne putem rasfata familia cu ele.
Seara frumoasa! >:d<