mnb

Pancakes cu branza de vaci

3.11KVizualizări
0
(0)

E prima oara cand fac pancakes. Habar n-am de ce nu le-am incercat pana acum. Constituie un mic dejun DELICIOS! Am cautat aseara retete pe net, am citit ingredientele si am retinut 300 si 200. Ok, gata, stiu! – mi-am zis. Numai ca..am incurcat treburile :)))).Daca-n reteta scria 300 ml lapte si 200 gr faina, no…eu am cantarit 300 gr faina si 200 ml lapte :)))).Cum niciodata nu arunc daca gresesc ci incerc sa „repar”(mai ales la o reteta de clatite asa simpla)….am adaugat 250 -300 ml apa minerala. Au iesit niste Pancakes bestiale! Asa de bune si pufoase incat, pentru ca dureaza destul de mult pana se face una, abia am apucat sa fotografiez ULTIMELE!! 3 :))).Numa’ io am mancat vreo 5 in timp ce le faceam, mi-am facut si cafeaua intre timp… :D.E super multicookerul pentru treaba asta – nu se prind deloc clatitele si nu scoate deloc fum 😉

pancakes

[ingredients title=”Ingrediente reteta Pancakes”]

  • 300 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 250 ml apa minerala +/- 50 ml (in functie de umiditatea branzei. eu am avut o branza uscata, daca aveti mai umeda ajung 450 ml lichid – total)
  • 200 gr branza de vaci
  • un ou
  • o lingurita praf copt
  • 4 linguri zahar
  • un varf cutit sare
  • un cub de unt

[/ingredients]

pancakes
[directions title=”Mod de preparare reteta Pancakes”]

  1. Amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, sarea, oul si zaharul.
  2. Adauga treptat laptele si apa minerala, omogenizand.La final adauga branza de vaci. Daca e umeda amesteca cu lingura, daca e uscata baga blenderul in amestec timp de 2 minute.
  3. Trebuie sa obltii o compozitie cu consistenta asemenatoare unei smantani groase. Trebuie sa curga din polonic dar nici sa nu fie exagerat de lichida.Depinde doar de consistenta tipului de branza daca mai adaugi sau nu apa minerala. Compozitia e mai groasa decat cea de clatite obisnuite.
  4. Pregateste aparatul Philips Multicooker.
  5. Selecteaza din MENIU programul FRY.Apasa START.
  6. Pune cubuletul de unt in vasul multicooker-ului si asteapta pana se topeste. A fost singura data cand am pus grasime in vas si nu s-a prins DELOC aluatul.
  7. Pune cate un polonic de aluat in vas si lasa-l sa se coaca.
  8. Cu ajutorul unei palete de silicon/plastic  intorci clatita pe cealalta parte DOAR cand suprafata acesteia este plina de gaurele.

12

  1. Lasi sa se rumeneasca si pe cealalta parte apoi treci la urmatoarea.
  2. Mi-au iesit, cred, vreo 12-13 bucati. Daca tot am mancat intre timp…nu le-am mai numarat 😀 :)))
  3. Serviti cu unt, smantana, zahar pudra, dulceata, miere, cu ce vreti voi. Sunt bune in orice combinatie.
  4. Eu le-am servit cu dulceata de cirese amare si..cafea ;;)

[/directions]

Nota.

Eu am preparat acasa dulceata de cirese amare. Daca nu ai, iti recomanda o sursa buna.

http://bunatatidinnatura.ro/dulceata-de-cirese-negre-amare

ciresenegreamare-550x650

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

3 comentarii

Lasă un răspuns

eighteen + 9 =