Panini – chifle pufoase

922Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste panini – chifle pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel.

Daca le-ncercati, va convingeti 😉

Panini - chifle pufoase

 

Ingrediente Panini – chifle pufoase

500 g faina alba

loading...

7 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata

40 g unt

300 ml lapte

o lingurita sare/10 g

o lingura miere

30-40 g zahar

unt pentru uns chiflele

 

Mod de preparare Panini – chifle pufoase

Pune drojdia, mierea, 50 ml lapte cald si 3 linguri de zahar intr-un bol, omogenizeaza si lasa timp de 10-15 min la loc cald.

Intr-un bol mare pune faina, adauga sarea, zaharul si amestecul cu drojdie.

Incepe sa pui treptat laptele cald, in care ai pus si untul sa se topeasca, in timp ce amesteci omogenizand.

Rastoarna totul pe blatul de lucru infainat si framanta timp de 10 minute. In functie de tipul fainii si-al puterii ei de absorbtie, e posibil sa fie necesar sa mai adaugi fie putin lapte fie faina, pana cand obtii un aluat elastic, omogen, ferm (dar nu tare), cu consistenta asemanatoare plastelinei.

Pune aluatul in bol, acopera cu un servet curat si lasa pentru 35-40 minute la crescut, la loc cald.

Pregateste o tava mare, tapeteaz-o cu hartie pentru copt.

Imparte aluatul in 10 parti egale (100g fiecare bucata) si formeaza bile pe care le asezi in tava lasand distanta intre ele. Bineinteles ca, daca doresti, le poti face mai mari.

Mai lasa 30 min la crescut, timp in care preincalzesti cuptorul.

Le coci la 200 grade, pentru 20 minute, sau pana cand sunt rumenite frumos.

Fierbinti, le ungi cu unt.

Le servesti apoi dupa bunul plac 😉

Panini - chifle pufoase

Panini - chifle pufoase

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns