Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste panini – chifle pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel.
Daca le-ncercati, va convingeti 😉
Ingrediente Panini – chifle pufoase
500 g faina alba
7 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
40 g unt
300 ml lapte
o lingurita sare/10 g
o lingura miere
30-40 g zahar
unt pentru uns chiflele
Mod de preparare Panini – chifle pufoase
Pune drojdia, mierea, 50 ml lapte cald si zaharul intr-un bol, omogenizeaza si lasa timp de 10-15 min la loc cald.
Intr-un bol mare pune faina, adauga sarea, zaharul si amestecul cu drojdie.
Incepe sa pui treptat laptele cald, in care ai pus si untul sa se topeasca, in timp ce amesteci omogenizand.
Rastoarna totul pe blatul de lucru infainat si framanta timp de 10 minute. In functie de tipul fainii si-al puterii ei de absorbtie, e posibil sa fie necesar sa mai adaugi fie putin lapte fie faina, pana cand obtii un aluat elastic, omogen, ferm (dar nu tare), cu consistenta asemanatoare plastelinei.
Pune aluatul in bol, acopera cu un servet curat si lasa pentru 35-40 minute la crescut, la loc cald.
Pregateste o tava mare, tapeteaz-o cu hartie pentru copt.
Imparte aluatul in 10 parti egale (100g fiecare bucata) si formeaza bile pe care le asezi in tava lasand distanta intre ele. Bineinteles ca, daca doresti, le poti face mai mari.
Mai lasa 30 min la crescut, timp in care preincalzesti cuptorul.
Le coci la 200 grade, pentru 20 minute, sau pana cand sunt rumenite frumos.
Fierbinti, le ungi cu unt.
Le servesti apoi dupa bunul plac 😉
Ahhh, am fost ferm convins că o să citesc și am să găsesc o rețetă de post, :)))
Știu, mereu sunt Gică-contra, dar citesc tot și apreciez în felu-mi caracteristic, că cel puțin tu nu te superi. Bine, că și dacă te-ai supăra… . :))
Faine, serios, faine de tot!