mnb

Pasta de ardei capia si gogosari

5.62KVizualizări
3.4
(16)
Pasta de ardei capia si gogosari

O pasta de ardei capia si gogosari care nu-mi lipseste niciodata din camara, pe timp de iarna.
Preparata mereu din aceeasi cantitate de ingrediente, imi ajunge perfect pentru toata iarna.
O folosesc la ciorbe, sosuri cu carne, sosuri pentru paste, tocanite, pilaf etc

 

5.0 from 1 reviews
Pasta de ardei capia si gogosari
 
Autor: 
Tipul retetei: Conserve
  • 5 kg de ardei capia+gogosar (parti aproximativ egale, cate 2,5 kg)
  • 5 linguri sare mare
  • 300 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita conservant (optional)

 

Mod de preparare Pasta de ardei capia si gogosari

Gogosarii si ardeii se spala.
Se scot cotoarele si se curata bine, apoi ii tocam fie prin robot, fie prin masina de carne.
Intr-o oala cu fund dublu punem uleiul la incalzit. Adaugam ardeii si gogosarii tocati, sarea si zaharul.

Fierbem cel putin 30 min (eu am lasat uneori si 45-50)  amestecand sa nu se prinda (daca e cazul)
Pentru siguranta pastrarii adaugam conservant (eu nu pun, cred ca am pus doar o data).

Spalam borcanele cu apa fierbinte si le lasam la scurs (eu le pun in sticlute de 330ml , de la prigat). Punem pasta fierbinte in sticlute.

Punem sticlutele intr-o patura groasa, le acoperim bine,bine  si le lasam 24-48 ore.

Le depozitam in loc uscat si racoros.

Mi-au iesit 13 sticlute.

Ma gasesti si pe FACEBOOK – Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.4 / 5. Vote count: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

32 de comentarii

  • Buna ziua,am facut si eu aceasta pasta ieri inca mai e sub paturi,dar mie mi-a iesit mai lichida decat pare in poza la dvs.Precizez ca am fiert-o 45 min si am adaugat si 1 pliculet conservant.Credeti ca va tine pentru iarna ca m-a cam pus pe ganduri consistenta ei.Multumesc si astept raspuns.

  • Buna, NICOLETA.
    Nu cred ca n-o sa tina, mai ales ca ai pus si conservant.Niciodata nu mi s-a stricat, desi o tin si la loc cald.
    45 min mi se pare ok. Nici a mea nu e „pastoasa” , are si o zeama mai subtirica in care sta amestecul asta mai gros.
    Sa-mi scrii cum a iesit si dupa ce o scoti de la cald.

  • Buna Gaby,abia acum am pus borcanele la locul lor si am desfacut unul sa vedem rezultatul final.Sa stii ca s-a mai schimbat putin consistenta,parca nu mai e zeama aceea subtire s-a mai legat pasta,chiar sunt multumita cum s-a asezat.Data viitoare nu o sa mai pun deloc conservant,are un gust placut si sunt sigura ca fara conservant e si mai placut.
    Intre timp am rasfoit putin blogul tau si iti fac complimentele mele,ai niste retete frumos prezentate si interesante.
    Deja cateva mi-am propus sa le incerc,imi place sa bucataresc si saptamanal fac cate un dulcic,deci ne mai ‘intalnim’ aici cu siguranta.
    Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns,o seara buna.

  • Eu coc ardeii, ii curat, ii dau prin masina de tocat si ii fierb cu putin ulei. Pasta calda o pun in borcane. Se pot pune si cativa gogosari impreuna cu ardeii kapia. Este mai buna, nu se simte coaja ardeiului.

  • eu fac o astfel de reteta ,dar mai adaug morcov si rosii si la fel o folosesc pentru orice mancare in loc de suc de rosii sau bulion,are un gust magnific.Dar sterilizez si stilcutele sau borcanele pentru 30 de minute ori in cuptor ori in baie de apa si nu mai pun conservant.Te pup si este excelent blogul tau.

    • Buna ziua!
      Eu sunt pentru reteta d-nei Gaby!Si eu am cumparat ieri kapia si gogosari iar astazi vreau sa-i pregatesc dupa aceasta reteta,pe care o stiu si eu si am mai pregatit-o si in alti ani.Este f.f. gustoasa,o poti folosi iarna si la orez sarbesc,la prepararea de zacusca ,daca aveti vinete la congelator,sau cu ciupercute,cu fasole uscata etc…
      Si celelalte retete de mai sus cred ca sunt excelente,dar cea cu ardei copti se preteaza mai mult la zacusca ci nu la gatit,iar varianta cu morcovi,tinand cont ca iarna se gasesc radacinoase,la un pret acceptabil, este mai bine sa-i folosesti atunci proaspeti.
      Si ar mai fi ceva,reteta cu morcovi,poate fi folosita la ciorba doar,insa la sosuri si tocanite nu merge.

    • Buna dimineata, fetelor.
      Doina, multumesc de sustinere :))).
      An de an o fac dupa acceasi reteta si niciodata nu mi s-a stricat nici macar o sticluta.
      Cred ca saptamana viitoare o prepar si eu, ca abia m-am apucat de conservaraie.
      O zi frumoasa si week-end linistit!

  • Buna Gaby , o intrebare as avea pot pune si 2 ardei iuti ??? multumesc , si nu as vrea sa pun conservant crezi ca tine pt iarna chiar daca nu am o camara la loc racoros ?

  • Buna seara Gaby , abia acum am terminat reteta ta , cred ca a iesit minunat , abia astept sa o scot de sub paturica :):P…multumesc esti o draguta si retetele tale minunate …pupici

  • Buna,
    In cata apa se fierb legumele? Tu spui ca pui ulei, apoi ardeii si gogosarii si ii lasi sa fairba. Doar asa, in suc propriu sau adaugi si apa?

  • Eu aș vrea să fac o pastă de ardei capia copți în amestec cu gogoșari copți, dar nu găsesc rețete pentru varianta asta. Aș face o pastă din cele două legume, le-aș pasa fin și le-aș fierbe în cratiță, ca pentru zacuscă. Dar cum să le conserv ca să nu se strice? Să pun și ulei deasupra, să nu pun? Să fierb borcănelele în bain-marie? Să sterilizez borcanele înainte? Aș aprecia sugestii cât mai rapide!

    • Eu as fierbe si cu putin ulei. As pune si sare, as fierbe o ora (cred ca ajunge fiind coapte deja) si as pune in borcane/sticle, la cuptor pentru 30 minute.

      • Mulțumesc multpentru răspuns!

        Deci, să sterilizez borcanele și capacele înainte.
        Să pun ulei și sare în compoziție și să o fierb timp de o oră, ca pe zacuscă.
        După ce umplu borcanele și le pun capacul să le mai dau la cuptor 30 de minute sau să le fierb în bain-marie, că asta nu am înțeles foarte bine.

  • Gabi, deci, să recapitulez ca să vezi dacă am înțeles bine.
    Sterilizez borcanele, le umplu cu compoziția fierbinte, le pun capacele.
    Le las să se răcească. Pe urmă, reci, le pun în cuptor, setez temperatura la 160 de grade și le las 30 de minute. SIGUR nu o să se spargă???

    • Sigur! Am facut anul asta vreo 50 de sticlute cu suc de rosii, concentrat, niciuna nu s-a spart. Am pus calde, nu reci. Deci lasata cam 10 minute pasta, pusa in sticle/borcane si apoi direct in cuptor. Cred ca va fi o bunatate cu ele coapte. O pui in tocanite, sosuri, paste, poti face cu ton, cu carne tocata (folosesti la musaca, la paste). Deja mi-e foame :))))

  • Buna, rețeta mi se pare foarte simpla si buna. Vreau sa fac si eu doar ca in cantități mai mici. Pot sa folosesc doar ardei grasi? Sau ce ardei gasesc? Pentru ca de gogoșari nu am parte 🙂
    Complimentele mele pentru site! Foarte practic si de folos!

    • Buna dimineata, Tania!
      Cu siguranta! Si eu adaptez in functie de ce am, ce gasesc, important e la mancaruri plusul de gust bun pe care-l va da pasta, iar daca pui doar ardei tot bun va fi.
      Multumesc frumos pentru apreciere!
      Sa ai o zi frumoasa!

Lasă un răspuns

seventeen − 2 =

Voteaza reteta: