mnb

Pastai cu smantana si usturoi

8.72KVizualizări
3.5
(10)

Cautam o reteta de pastai cu smantana pe net, insa niciuna nu arata EXACT cum voiam eu sa arate :))

Asa ca m-am gandit sa le pregatesc exact cum pregatesc ardeii copti cu smantana. Si tare bune au mai iesit!

Si ma gandesc cat de bune or fi cu pastai galbene, preferatele mele.

Foarte putine ingrediene, la indemna, pentru o mancare super simplu de realizat.

Urmeaza sa incerc pastai cu maioneza, ca prea imi da tarcoale pofta 🙂

 

pastai cu smantana

Ingrediente Pastai cu smantana

1 kg pastai curatate si taiate (daca sunt mari) – le puteti pregati, bineinteles, si iarna, cu pastai de la borcan, gata fierte

2 cepe rosii

5 catei usturoi

300 g smantana grasa (prima oara am folosit frisca LaDORNA (neindulcita) – Doamne! ce gust aveau!)

o lingurita amidon alimentar sau faina (recomand amidonul)

patrunjel verde

2 linguri sos de soia – optional

30 ml ulei

Mod de preparare Pastai cu smantana

Puneti la fiert 2,5 litri de apa cu sare.

Taiati capetele pastailor si, daca sunt mari, le taiati in 2-3.

Puneti pastaile in apa si le  fiebeti. Nu trebuie sa se inmoaie complet. Aproximativ 15-20 minute (depinde si cat de „batrane” sunt; recomand pastai fragede, proaspete)

Le scurgeti si pastrati 2 cani din zeama in care au fiert.

Pregatiti o cratita inalta in care puneti ulei la incins.

Tocati ceapa marunt si o adaugati in cratita, impreuna cu 2 linguri din zeama de la pastai si sosul de soia.

Lasati cateva minute, sa se inmoaie bine ceapa, apoi adaugati o cana de zeama si lasati la fiert, la foc mic, 10 minute.

Puneti si pastaile, completati cu zeama cat sa le acopere si fierbeti pentru 5 minute, la foc mic. Verificati pastalile, sa fie bine fierte. Daca nu-s gata mai puneti putina zeama si mai lasati la fiert.

Amestecati smantana cu amidonul si le adaugati in cratita amestecand.

Sosul se va ingrosa usor.

Potriviti gustul de sare si adaugati si usturoiul, pisat bine sau taiat felioare subtiri.

Opriti focul si adaugati patrunjel verde, tocat.

Lasati 5 minute sa se imbine aromele, apoi puteti servi.

E bun cu paine proaspata, bun si cu mamaliguta, depinde cum va place voua.

Eu am facut separat mujdei de usturoi, pentru cine prefera sa mai adauge.

 

 

pastai cu smantana

pastai cu smantana

pastai cu smantana

 

 

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.5 / 5. Vote count: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

2 comentarii

    • Am scris in reteta ca se pun 2 cani de zeama din cea in care au fiert pastaile, la 1 kg de pastai.
      Acea zeama (scazuta si aia la fiert) cu smantana si agentul de ingrosare (faina/amidon) ar fi trebuit sa va iasa asa cum e portia pe care am fotografiat-o in farfurie.
      Poate ati pus prea multa zeama. Imi pare tare rau ca nu a iesit asa cum trebuia.

Lasă un răspuns

18 − two =