Preferatul casei la categoria – peste
Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii
- Pastrav
- sare
- faina alba
- faina de porumb
- boia de ardei dulce
- zeama de lamaie
- ulei
- usturoi
- jumatate lingurita zahar
- cartofi
- sos de soia
- pudra de usturoi
Mod de preparare Pastrav prajit cu cartofi la cuptor
Curatati pestele si-l tamponati cu servetele uscate.
Fie ii lasati intregi, fie ii taiati bucati.
Presarati sare si putina zeama de lamaie si-i lasati o ora la frigider.
Pregatiti mamaliga din apa, faina de porumb si sare.
Pregatiti mujdei de usturoi curatand usturoiul, pisandu-l bine, bine, puneti sare, jumatatea de lingurita de zahar ( ii taie din iutime) apoi procedati exact ca la maioneza, adaugati treptat ulei, putin cate putin, si subtiati cand si cand cu-n strop de apa minerala. Va opriti cand aveti un mujdei pufos, cremos si bun.
Curatati cartofii si-i taiati cubulete, apoi ii amestecati cu putin sos de soia, sare dupa gust (e sarat si sosul!), 2 linguri ulei si pudra de usturoi. Amestecati bine si-i puneti intr-o tava in care ati pus hartie pentru copt. Ii coaceti la 180-190 grade, pana ce se rumenesc frumos, aproximativ 35-40 minute.
Incingeti ulei in tigaie.
Intr-un vas amestecati faina alba, putina boia de ardei, 3-4 linguri faina de porumb si un pic de sare.
Tavaliti pastravii prin acest amestec si-i plonjati in uleiul incins.
Ii rumenti frumos pe ambele parti apoi ii scoateti pe un platou pe care ati pus servetele de hartie.
Serviti totul fierbinte.
Eu incep mereu cu cartofii, ca dureaza mai mult, apoi pun apa pentru mamaliga la fiert, fac mamaliga (o fierb 20 minute), fac mujdeiul si cat fierbe mamaliga si se coc cartofii, prajesc pastravul.