La noi acasa Pavlova nu-i niciodata de ajuns! – Pavlova cu mascarpone si curd de zmeura. Da’ niciodata! Nu-i un desert greu, nici de facut, nici de mancat :)), doar ca necesita rabdare. Combinatiile sunt infinite, fructele pot fi schimbate dupa bunul plac, la fel si crema. M-a cucerit maxim reteta de curd de zmeura, pe care am gasit-o la Miruna E un desert-crema care poate fi folosit la deserturi dar si servit ca atare. In Pavlova a mers de minune! Gustul dulce acrisor s-a potrivit perfect! In imagine vedeti doua portii dar va las reteta pentru o singura portie. (pentru 8 pesoane)
Ingrediente pavlova cu mascarpone si curd de zmeura
Ingrediente bezea
- 5 albusuri
- 300 g zahar pudra
- o lingura otet
- 2 linguri varf amidon
Ingrediente curd de zmeura
- 100 g unt
- 300 g zmeura
- 150 g zahar
- 8 galbenusuri
- 2 linguri zeama de lamaie
Ingrediente crema de frisca
- 200 g frisca
- 200 g mascarpone
- 2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
- o lingura zeama de lamaie
- zahar vanilat
In plus
- fructe – eu am pus zmeura, coacaze, visine
Preparare Pavlova cu mascarpone si curd de zmeura
Intr-un bol curat si uscat puneti albusurile, tinute la temperatura camerei in prealabil, impreuna cu un varf de cutit sare.
Mixati albusurile pana obtineti o spuma pufoasa.
Adaugati otetul si mai mixati un minut.
Incepeti sa adaugati, treptat, zaharul, cate 2-3 linguri o data si mixati energic.
Dupa ce ati incorporat tot zaharul mixati timp de minim 10 minute, pana ce cristalele din zahar nu se mai simt absolut deloc!
Aveti grija in alegerea bolului, acesta trebuie sa fie inalt, albusurile cresc foarte mult in volum.
Cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugati amidonul alimentar si mai mixati pana la omogenizare.
Preincalziti cuptorul la 130 grade.
Pregatiti o tava in care ati pus hartie pentru copt. Desenati cu pixul o floare cu petale mari, asa cum vedeti in imagine.
Spritati din compozitie, cu ajutorul unui dui mare, respectand forma, apoi cu o lingura faceti adancituri in fiecare petala.
Introduceti tava la cuptor si lasati 7-8 minute la 130 grade, apoi reduceti focul la 105 grade si mai coaceti 1, 30 – 2 ore si 30.Cosuletele trebuie sa fie uscate, tari la exterior dar cand strangeti de unul sa se crape usor. Nu trebuie lasate sa fie extrem de tari.
Le lasati la racit in cuptorul usor deschis.
Manevrati cu grija blatul de bezea, sa nu-l rupeti.
Timpul in care se usuca bezeaua depinde tare mult de cuptorul fiecaruia, vad in unele retete scris o ora, in altele 3 ore. Clar nu e gresit la nimeni, dar cuptoarele difera mult.
In timp ce se coace bezeaua pregatiti cremele.
Intai cea de zmeura.
Curd de zmeura
Puneti intr-o craticioara si topiti untul la foc mic.
Adaugati zaharul, galbenusurile, zeama de lamaie si zmeura. Eu am folosit zmeura congelata si chiar am pus-o inghetata si a iesit foarte bine.
Amestecati continuu cu un tel mic, pana cand crema incepe sa se ingroase putin si sa ramana pe lingura. Ea se va ingrosa si mai mult pe masura ce se va raci.
Turnati crema fierbinte intr-o sita mai mare, puneti sita deasupra unui bol. si amestecati cu o lingura mare pana cand raman in sita doar samburii.
Crema fina obtinuta o lasati sa se racoreasca apoi o introduceti la frigider.
Crema de frisca
Puneti frisca, mascarpone si zaharul intr-un bol inalt.
Mixati initial la viteza mica, apoi mariti viteza si mixati pana cand crema devine ferma. Spre final adaugati zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Asamblare Pavlova cu mascarpone si curd de zmeura
Pregatiti o tava mare / un platou si asezati blatul de bezea.
In fiecare petala de bezea puneti cate 2 lingurite de curd de zmeura (care intre timp trebuie sa se fi intarit si sa fi devenit asemanator unei budinci) apoi cu ajutorul unui pos spritati crema de frisca.
Puneti apoi fructe dupa placul vostru.


- Pentru bezea
- 5 albusuri
- 300 g zahar pudra
- o lingura otet
- 2 linguri varf amidon
- Pentru curd de zmeura
- 100 g unt
- 300 g zmeura
- 150 g zahar
- 8 galbenusuri
- 2 linguri zeama de lamaie
- Iar pentru crema de frisca
- 200 g frisca
- 200 g mascarpone
- 2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
- o lingura zeama de lamaie
- zahar vanilat
- In plus
- fructe - eu am pus zmeura, coacaze, visine
Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun