Asa m-a invatat mama sa fac reteta de pilaf cu pui :)))). Stiu ca poate nu e potrivit orezul pe care il folosesc, dar singurul orez care imi place e cel cu bob clasic. In niciun caz orezul cu bob lung :D.
Ingrediente pilaf cu pui
- bucati de carne de pui(500 gr)
- o cana orez
- ulei masline 3-4 linguri
- un ardei gras rosu
- un morcov
- o ceapa
- patrunjel verde
- 2 lingurite condiment „secretul gustului”sau delikat de casa
- sare
Mod de preparare pilaf cu pui
Se incinge uleiul intr-un ceaun de..de..ati ghicit:)), de tuci:))))
Se adauga bucatile de pui si se rumenesc usor pe toate partile.
Se adauga 3 cani apa (la pilaf se pune intotdeauna o parte orez , trei parti apa)
Cand a dat in clocot se curata spuma si se adauga legumele : ceapa tocata, morcovul dat pe razatoare, ardeiul tocat.
Se adauga o cana de orez, spalat bine , condimentul, si se „muta” vasul in cuptorul preincalzit.
Eu l-am lasat mai putin de o ora.
Se adauga patrunjelul tocat si sare daca mai este nevoie.
Se serveste alaturi de muraturi sau ardei copti.
Se adauga bucatile de pui si se rumenesc usor pe toate partile.
Se adauga 3 cani apa (la pilaf se pune intotdeauna o parte orez , trei parti apa)
Cand a dat in clocot se curata spuma si se adauga legumele : ceapa tocata, morcovul dat pe razatoare, ardeiul tocat.
Se adauga o cana de orez, spalat bine , condimentul, si se „muta” vasul in cuptorul preincalzit.
Eu l-am lasat mai putin de o ora.
Se adauga patrunjelul tocat si sare daca mai este nevoie.
Se serveste alaturi de muraturi sau ardei copti.
Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun
Pilaf cu pui
Autor: Gaby
Lista de cumparaturi
- bucati de carne de pui(500 gr)
- o cana orez
- ulei masline 3-4 linguri
- un ardei gras rosu
- un morcov
- o ceapa
- patrunjel verde
- 2 lingurite condiment "secretul gustului, sau delikat de casa
- sare
Qué receta más rica!!!!
Me llevo un trocito para disfrutarla!!!
Besitos!!!!!!!!!!!!!