Pilaf cu pui - Rețete Papa Bun

mnb

Pilaf cu pui

1.78KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email
Asa m-a invatat mama sa fac reteta de pilaf cu pui :)))). Stiu ca poate nu e potrivit orezul pe care il folosesc, dar singurul orez care imi place e cel cu bob clasic. In niciun caz orezul cu bob lung :D.
pilaf-cu-pui-1

Ingrediente pilaf cu pui
  • bucati de carne de pui(500 gr)
  • o cana orez
  • ulei masline 3-4 linguri
  • un ardei gras rosu
  • un morcov
  • o ceapa
  • patrunjel verde
  • 2 lingurite condiment „secretul gustului”sau delikat de casa
  • sare
Mod de preparare pilaf cu pui
Se incinge uleiul intr-un ceaun de..de..ati ghicit:)), de tuci:))))
Se adauga bucatile de pui si se rumenesc usor  pe toate partile.
Se adauga 3 cani apa (la pilaf se pune intotdeauna o parte orez , trei parti apa)
Cand a dat in clocot se curata spuma si se adauga legumele : ceapa tocata, morcovul dat pe razatoare, ardeiul tocat.
Se adauga o cana de orez, spalat bine , condimentul, si se „muta” vasul in cuptorul preincalzit.
Eu l-am lasat mai putin de o ora.
Se adauga patrunjelul tocat si sare daca mai este nevoie.
Se serveste alaturi de muraturi sau ardei copti.
Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun
Pilaf cu pui
 
Autor: 
Tipul retetei: Mancare cu orez, Mancare cu carne
Bucatarie: Romaneasca
Lista de cumparaturi
  • bucati de carne de pui(500 gr)
  • o cana orez
  • ulei masline 3-4 linguri
  • un ardei gras rosu
  • un morcov
  • o ceapa
  • patrunjel verde
  • 2 lingurite condiment "secretul gustului, sau delikat de casa
  • sare

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: