Placinta cu branza poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai trimit si la pachet, cu mare drag.
Sa va zic cum am facut acest desert cu branza?
Notati asa :
- Pentru umplutura
- 7-800 g branza de vaci
- 2 oua
- 70 g unt
- zahar vanilat
- 2 linguri faina sau amidon alimentar
- stafide
- esenta de rom
- putina sare
- zahar dupa gust (de data asta nu am pus mult, incerc sa-l reduc cat pot )
- Pentru foi
- 7 linguri lapte
- 7 linguri ulei
- 6 linguri zahar
- un ou
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- o lingura ulei
- 350-400 g faina
- In plus: pesmet
Mod de preparare Placinta cu branza
Cat de simplu se face!
Amestecati toate ingredientele pentru umplutura.
Untul il topiti si raciti.
Omogenizati amestecand bine, bine si adaugati stafidele.
Lasati bolul deoparte si pregatiti aluatul pentru foi pentru placinta.
Puneti intr-un ibric, pe foc, laptele cu uleiul si zaharul.
Lasati sa fiarba apoi opriti focul.
Raciti bine.
Puneti intr-un vas lichidul obtinut, bicarbonatul stins cu otet si oul. Adaugati treptat faina, amestecati intai cu lingura apoi framantati cu mana.
Faina se adauga in functie de puterea de absorbtie. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa poata fi intins in foi.
Il impartiti in 2 bile egale. Ungeti tava (de 20/28 cm) cu putin ulei si intindeti o foaie dintr-o bila de aluat, pe blatul de lucru infainat, cu dimensiunile tavii.
O transferati in tava si presarati pesmet.
Intindeti uniform umplutura de branza, presarati din nou pesmet apoi asezati deasupra foaia intinsa din a doua bila de aluat. Presati usor.
O intepati din loc in loc, apoi dati tava la cuptor, la 170-175 grade pana se rumeste frumos – eu am copt-o la cuptorul electric, programul cu ventilatie, la 165 grade pe treapta 2.
O acoperiti cu un servet curat. Prajitura cu branza e calduta, asa ca acum o puteti pudra cu zahar pudra.
MA GASESTI SI PE FACEBOOK – RETETE PAPA BUN