Uneori ai vrea o placinta buna dar nu ai timp de aluaturi dospite sau ingredientele necesare pentru alt tip de aluat, asa ca varianta de Placinta cu branza cu foi cumparate e rapida, practica si delicioasa!
Ingrediente placinta cu branza cu foi cumparate
- un pachet foi de placinte – mie imi plac cele de la Lidl sau Edenia
- 50 g unt
- 650 g branza de vaci
- 150 g branza telemea
- un ou
- 2-3 linguri zahar
- sare
- putina esenta de rom
- In plus, pentru finisat placinta – 3 oua +3 -4 linguri smantana+ o lingura zahar
Mod de preparare placinta cu branza cu foi cumparate
Numara foile de placinta si imparte-le in 3. Pachetul meu avea 12 foi, asa ca am folosit cate 4.
Amesteca intr-un bol branza de vaci, cu telemeaua rasa, oul, zaharul si esenta de rom. Potriveste gustul de sare. Mie imi place gustul dulce-sarat.
Topeste untul.
Ia o foaie de placinta si unge-o cu unt caldut, cu ajutorul unei pensule.
Aseaza alta foaie deasupra si procedeaza la fel.
Asemeni fa cu a treia foaie, apoi pune urmatoarea si intinde peste ea o treime din umplutura de branza.
Impatureste foile astfel suprapuse in 3, apoi strange-le usor cu mainile, incretindu-le si transfera intr-o tava unsa cu unt. TAVA DE APROX 25×35 CM. E ok si 23×32.
Desen orientativ pentru cei ce nu inteleg impaturirea.
Procedeaza la fel cu umplutura si foile ramase.
Bate apoi intr-un bol ouale impreuna cu smantana si zaharul, inteapa cu furculita placinta din tava si toarna amestecul pe toata suprafata.
Introdu tava in cuptor, pe treapta a doua si coace placinta la 180 grade pentru 30 de minute, apoi transfer-o cu o treapta mai sus si las-o pana cand se rumeneste frumos.
O portionezi cand s-a racorit usor.
Tava in care am copt placinta o gasesti aici – Set de 3 tavi de gatit Tesco, antiaderente
Pe facebook ma gasesti aici – RETETE PAPA BUN
There is no ads to display, Please add some
Scuze,vreau sa fac placinta dar nu inteleg cum este „impaturitul in 3”?!
Foile intinse sunt suprapuse cu umplutura, da? Iei o parte si o duci peste umplutura, iei cealalta parte si o aduci peste umplutura, in acest mod nu ramane umplutura „la vedere” si foile au 3 straturi. Dreptunghiul obtinut il incretesti/strangi ca pe un evantai, apoi il transferi in tava. Am atasat un desen. Sper sa ajute.