mnb

Placinta cu carne cu foi din aluat dospit

3.28KVizualizări
0
(0)

pt foi
-am pus intr-un castron 500gr faina
am facut o gropita in mijloc in care am pus un amestec din drojdie(cat o nuca)o lingura de zahar,una de faina si putina apa calda.
am lasat asa 15minute
am adaugat 200ml ulei,100gr margarina,un ou,sare si apa calda
am framantat bine si am lasat la dospit

umplutura:
am calit 3cepe
am adaugat carnea tocata(eu am pus o pulpa de pui dezosata,si aprox 400gr pulpa de porc;am amestecat)
am lasat cam..20minute pe foc,amestecand

cand s-a racit am amestecat cu 2oua , 3linguri de smantana,sare,piper si o ligurita „secretul gustului”

aluatul dospit l-am impartit in doua si am intins doua foi
am uns o tava cu margarina si am pus una din foi
am bagat la cuptor pt 10minute
am scos,am pus uniform umplutura apoi cealalta foaie si am uns cu ou batut
am bagat la cuptor
nu stiu exact cat timp..destul de multisor..40-45min..cred…(mai bine verificati:d)

eu am facut in tava mare de aragaz dar cred ca atunci cand o voi repeta voi folosi una mai mica,sa fie inalta placinta

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

2 comentarii

Lasă un răspuns

eighteen − 5 =