mnb

Placinta cu peste

3.33KVizualizări
5
(4)
Daca renunti la cascavalul din umplutura, o poti face in dezlegarile din posturi. O placinta cu peste grozav de pufoasa si buna.
Desi noi preferam pestele la cuptor sau pestele prajit, cu mujdei, aceasta varianta poate fi servita la mic dejun sau luata la pachetel.

Aluat Placinta cu peste

  • 500 g  faina alba
  • 50 g faina porumb
  • 30-40 ml ulei de masline
  • o lingurita rasa sare
  • apa calda
  • 25 g drojdie

umplutura

  • doua conserve ton in ulei (sau file de peste, fiert apoi maruntit)
  • doua cepe
  • o lingura unt
  • 100 g cascaval Delaco
  • sare
  • piper
  • nucsoara

ou pentru uns

pont – in loc de oul pentru uns mentionat initial in reteta, acum fac altfel. Tai placinta la suprafata asa cum tai pizza, dar nu pana jos, doar aluatul de deasupra, apoi tort un amestec facut din 2 oua batute, amestecate cu 200-250 ml smantana si putina sare.

Mod de preparare placinta cu peste
Aluat.
Pune intr-un bol faina (ambele tipuri) , drojdia faramitata, sarea si uleiul.
Incepe sa adaugi apa calda (250-300 ml, dar nu e cantitate fixa, depinde de puterea de absorbtie a fainii) si framanta usor, omogenizand , pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Continua framantarea timp de 10 minute.
Aseaza bolul in loc cald, acoperit si lasa-l sa-si dubleze volumul.
Umplutura placinta cu peste
Curata ceapa si tai-o juliene.
Topeste untul intr-o cratita, adauga ceapa, caleste timp de minut si pune 30-40 ml apa.
Da focul la mic si lasa pana se evapora apa. Lasa sa se racoreasca.
Scurge uleiul din conservele de ton (as fi preferat un file fiert dar acum nu am avut…) si adauga continutul din ele peste ceapa.
Rade cascavalul Delaco si pune-l peste amestec, condimenteaza cu sare , piper si nucsoara si omogenizeaza.
Pe blatul infainat intinde 2/3 din catitatea de aluat formand o foaie rotunda cu diamentrul mai mare decat al formei in care  vei coace placinta.
Unge forma cu unt si aseaza foaia lasand aluatul sa treaca peste margini.
Repartizeaza uniform umplutura de peste apoi trece marginile foii peste ea (eviti scurgerea ).
Din restul de aluat intinde o foaie mai mica si aseaza-o deasupra dar lasa un orificiu micut intr-o parte sa aiba pe unde iesi aburul pentru a evita sa creasca aluatul prea tare si sa crape .
Unge totul cu ou batut si da-o la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste.Poti jongla cu ingredientele umpluturii inlocuind pestele cu ciuperci, pui, sunca, poti adauga oua fierte tocate, sau crema de branza si oua crude.
– E buna rau! – spune prietena mea.
Diferenta fata de reteta prezentata in link, e aceea ca deasupra placinta a fost crestata partial, asa cum e taiata pizza si turnat apoi un amestec din 2 oua batute, amestecate cu 200 ml smantana si putina sare.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

6 comentarii

Lasă un răspuns

twelve + eleven =