Placinte cu branza la tigaie / Placinte impaturite - Rețete Papa Bun

mnb

Placinte cu branza la tigaie / Placinte impaturite

1.26KVizualizări
3.9
(7)
Print Friendly, PDF & Email

V-ati obisnuit cu mine, stiti cum zic, da? :))) „N-ai nevoie de prea multe! ” :))) Da’ asa si este, cum va pot eu minti? Si-s bune, si-s moi,  si- s asa cu vino-ncoa’, de am zis ca mananc numa’ una, da’ mi-a fost imposibil sa ma tin de cuvant…:))

Placinte-cu-branza-la-tigaie-1

Ingrediente aluat Placinte cu branza la tigaie

  • 250 ml iaurt (eu am pus de casa)
  • un ou
  • o lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • aprox 450 g faina alba
  • o lingurita praf de copt
Ingrediente umplutura

  • 250 g branza de vaci
  • un ou
  • 2 lingurite zahar
  • 1/3 lingurita sare (sau dupa gust)

Reteta Placinte cu branza la tigaie

Amesteca intr-un bol iaurtul cu oul, sarea si zaharul.

Cand ai omogenizat totul cerne faina, amestec-o cu praful de copt si incepe sa adaugi, putin cate putin, din faina, amestecand intai cu lingura, apoi framantand cu mana.

In functie de puterea de absorbtie a fainii vei decide daca trebuie sau nu s-o adaugi pe toata. Aluatul e elastic, placut la framantat. Framanti timp de 3-4 minute, apoi acoperi bolul si lasi pentru 30 minute.

Intre timp amesteca branza cu oul, sarea si zaharul

Aici depinde ce branza folosesti, daca e moale, poti pune o lingura-doua cu gris.

Poti folosi si branza telemea, faramitata bine cu mana.

Dupa ce au trecut cele 30 minute, taie aluatul in 8 bucati aproximativ egale.

Ia fiecare bucata, formeaza o bila, apoi pe blatul infainat intinde foaia cat poti de mult.

Intinde 2 lingurite cu umplutura exact in mijloc. Trece 2 laterale opuse peste umplutura, unindu-le. Lateralele ramase le indoi putin si le apesi usor cu degetele – vezi foto.

Pregateste la fel toate placintele cu branza la tigaie.

Toarna ulei intr-o tigaie larga, cam de 2 degete, il incingi bine-bine si prajesti placintele la foc mediu spre mic, pana cand se rumenesc frumos.

Le scoti pe o farfurie mare pe care ai pus servetele.

Le lasi sa se raceasca, apoi poti servi.

M-a inspirat

aluat

placinte-cu-branza-la-tigaie

Placinte-cu-branza-la-tigaie-2

Placinte cu branza la tigaie / Placinte impaturite
 
Autor: 
Tipul retetei: Aperitive
Lista de cuparaturi
  • 250 ml iaurt (eu am pus de casa)
  • un ou
  • o lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • aprox 450 g faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • Ingrediente umplutura
  • 250 g branza de vaci
  • un ou
  • 2 lingurite zahar
  • ⅓ lingurita sare (sau dupa gust)

 

Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.9 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: