V-ati obisnuit cu mine, stiti cum zic, da? :))) „N-ai nevoie de prea multe! ” :))) Da’ asa si este, cum va pot eu minti? Si-s bune, si-s moi, si- s asa cu vino-ncoa’, de am zis ca mananc numa’ una, da’ mi-a fost imposibil sa ma tin de cuvant…:))
Ingrediente aluat Placinte cu branza la tigaie
- 250 ml iaurt (eu am pus de casa)
- un ou
- o lingurita sare
- 2 lingurite zahar
- aprox 450 g faina alba
- o lingurita praf de copt
Ingrediente umplutura
- 250 g branza de vaci
- un ou
- 2 lingurite zahar
- 1/3 lingurita sare (sau dupa gust)
Reteta Placinte cu branza la tigaie
Amesteca intr-un bol iaurtul cu oul, sarea si zaharul.
Cand ai omogenizat totul cerne faina, amestec-o cu praful de copt si incepe sa adaugi, putin cate putin, din faina, amestecand intai cu lingura, apoi framantand cu mana.
In functie de puterea de absorbtie a fainii vei decide daca trebuie sau nu s-o adaugi pe toata. Aluatul e elastic, placut la framantat. Framanti timp de 3-4 minute, apoi acoperi bolul si lasi pentru 30 minute.
Intre timp amesteca branza cu oul, sarea si zaharul
Aici depinde ce branza folosesti, daca e moale, poti pune o lingura-doua cu gris.
Poti folosi si branza telemea, faramitata bine cu mana.
Dupa ce au trecut cele 30 minute, taie aluatul in 8 bucati aproximativ egale.
Ia fiecare bucata, formeaza o bila, apoi pe blatul infainat intinde foaia cat poti de mult.
Intinde 2 lingurite cu umplutura exact in mijloc. Trece 2 laterale opuse peste umplutura, unindu-le. Lateralele ramase le indoi putin si le apesi usor cu degetele – vezi foto.
Pregateste la fel toate placintele cu branza la tigaie.
Toarna ulei intr-o tigaie larga, cam de 2 degete, il incingi bine-bine si prajesti placintele la foc mediu spre mic, pana cand se rumenesc frumos.
Le scoti pe o farfurie mare pe care ai pus servetele.
Le lasi sa se raceasca, apoi poti servi.
- 250 ml iaurt (eu am pus de casa)
- un ou
- o lingurita sare
- 2 lingurite zahar
- aprox 450 g faina alba
- o lingurita praf de copt
- Ingrediente umplutura
- 250 g branza de vaci
- un ou
- 2 lingurite zahar
- ⅓ lingurita sare (sau dupa gust)
Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun