Placinte cu branza la tigaie / Placinte impaturite - Rețete Papa Bun

mnb

Placinte cu branza la tigaie / Placinte impaturite

69Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

V-ati obisnuit cu mine, stiti cum zic, da? :)))

“N-ai nevoie de prea multe! ” :)))

Da’ asa si este, cum va pot eu minti?

Si-s bune, si-s moi,  si- s asa cu vino-ncoa’, de am zis ca mananc numa’ una, da’ mi-a fost imposibil sa ma tin de cuvant…:))

placinte cu iaurt la tigaie

 

Ingrediente aluat Placinte cu branza la tigaie

  • 250 ml iaurt (eu am pus de casa)
  • un ou
  • o lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • aprox 450 g faina alba
  • o lingurita praf de copt

Ingrediente umplutura

  • 250 g branza de vaci
  • un ou
  • 2 lingurite zahar
  • 1/3 lingurita sare (sau dupa gust)

Reteta Placinte cu branza la tigaie

Amesteca intr-un bol iaurtul cu oul, sarea si zaharul.

Cand ai omogenizat totul cerne faina, amestec-o cu praful de copt si incepe sa adaugi, putin cate putin, din faina, amestecand intai cu lingura, apoi framantand cu mana.

In functie de puterea de absorbtie a fainii vei decide daca trebuie sau nu s-o adaugi pe toata. Aluatul e elastic, placut la framantat. Framanti timp de 3-4 minute, apoi acoperi bolul si lasi pentru 30 minute.

Intre timp amesteca branza cu oul, sarea si zaharul

Aici depinde ce branza folosesti, daca e moale, poti pune o lingura-doua cu gris.

Poti folosi si branza telemea, faramitata bine cu mana.

Dupa ce au trecut cele 30 minute, taie aluatul in 8 bucati aproximativ egale.

Ia fiecare bucata, formeaza o bila, apoi pe blatul infainat intinde foaia cat poti de mult.

Intinde 2 lingurite cu umplutura exact in mijloc. Trece 2 laterale opuse peste umplutura, unindu-le. Lateralele ramase le indoi putin si le apesi usor cu degetele – vezi foto.

Pregateste la fel toate placintele cu branza la tigaie.

Toarna ulei intr-o tigaie larga, cam de 2 degete, il incingi bine-bine si prajesti placintele la foc mediu spre mic, pana cand se rumenesc frumos.

Le scoti pe o farfurie mare pe care ai pus servetele.

Le lasi sa se raceasca, apoi poti servi.

M-a inspirat

aluat

placinte-cu-branza-la-tigaie

placinte-cu-branza-la-tigaie-1

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns