Atat de simplu si-atat de fraged!
Bun de tot acest Plumcake, preluat de pe bucataras.ro.
Aromat cu lamaie si portocala, umed si dens, o incantare a papilelor gustative.
Chiar mi-a placut mult de tot!
[ingredients title=”Ingrediente Plumcake cu ricotta/urda si lamaie”]
- 250 gr ricotta
- 150 gr zahar
- 3 oua
- 100 gr faina
- 100 gr amidon
- 100 gr unt
- o lamaie
- o portocala
- 1 plic praf de copt
- putina sare
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Plumcake cu ricotta/urda si lamaie”]
- Mixeaza intr-un bol ricotta/urda, impreuna cu zaharul si sarea, timp de 3 minute.
- Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Vei obtine un amestec cremos.
- Adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt . Omogenizeaza mixand totul la cea mai mica viteza a mixerului.
- Spre final adauga untul lasat la temperatura camerei, coaja si zeama de lamaie si de portocala.
- Mixeaza usor inca 2 minute.
- Pregateste o tava de chec tapetata cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 40-50 minute, pana ce se rumeneste frumos.
- Lasa-l sa se raceasca complet si feliaza.
- Ca de obicei eu am sarit acest pas..:D , am mancat caldut. O bunatate!
[/directions]
M-ai topit! 😡
Grozav arata si are o culoare asa frumoasa.E asemanator cu blatul ce l-am facut la prajitura cu visine,doar ca eu am pus branza de vaci.