Plumcake cu ricotta/urda si lamaie - Rețete Papa Bun

Plumcake cu ricotta/urda si lamaie

plumcake2
1.66KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Atat de simplu si-atat de fraged!

Bun de tot acest Plumcake, preluat de pe bucataras.ro.

Aromat cu lamaie si portocala, umed si dens, o incantare a papilelor gustative.

Chiar mi-a placut mult de tot!

 

plumcake
plumcake

[ingredients title=”Ingrediente Plumcake cu ricotta/urda si lamaie”]

  • 250 gr ricotta
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 100 gr faina
  • 100 gr amidon
  • 100 gr unt
  • o lamaie
  • o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • putina sare

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare Plumcake cu ricotta/urda si lamaie”]

  1. Mixeaza intr-un bol ricotta/urda, impreuna cu zaharul si sarea, timp de 3 minute.
  2. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Vei obtine un amestec cremos.
  3. Adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt . Omogenizeaza mixand totul la cea mai mica viteza a mixerului.
  4. Spre final adauga untul lasat la temperatura camerei, coaja si zeama de  lamaie si de portocala.
  5. Mixeaza usor inca 2 minute.
  6. Pregateste o tava de chec tapetata cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 40-50 minute, pana ce se rumeneste frumos.
  7. Lasa-l sa se raceasca complet si feliaza.
  8. Ca de obicei eu am sarit acest pas..:D , am mancat caldut. O bunatate!

[/directions]

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns