mnb

Prajitura cu frisca si ciocolata

6.06KVizualizări
3
(1)

prajitura

N-am facut PRAJITURA dupa o reteta anume ci exact asa cum mi-a venit.
Blat:
Bati spuma 6 albusuri si le lasi deoparte.
Amesteci galbenusurile cu putina sare si 7 linguri de zahar pana devine amestecul ca o crema.
Adaugi 2 linguri de apa si 3 linguri de ulei. Amesteci bine.
Adaugi 7 linguri de faina in care amesteci un praf de copt, 3 linguri de cacao si jumatate din cantitatea de albusuri batute.
Dupa ce ai omogenizat perfect adaugi si restul de albus pe care-l amesteci foarte usor.
Pui totul intr-o tava unsa cu ulei, tapetata cu faina si dai la cuptor la foc potrivit (165grade) timp de 30-40 minute.

Mixezi bine 400 g frisca.
In 100 g frisca lichida (ne mixata), topesti la foc mic 200 g ciocolata cu lapte.
Lasi la racit timp in care diluezi un plic de gelatina in apa calduta (5 minute)
Cand sunt ambele la temperatura camerei, amesteci.
Adaugi putina esenta de migdale si 2/3 din frisca batuta.
Dai la frigider pt 10-15 minute.

Tai blatul in doua.
Insiropezi primul blat (eu nu mai aveam timp sa fac sirop si am insiropat cu coca/cola)
Pui toata crema apoi celalalt blat.
Insiropezi si pui deasupra frisca ramasa.
Nivelezi si pui deasupra nuca prajita, macinata.
Aiesit delicioasa!!!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

2 comentarii

Lasă un răspuns

12 − 4 =