N-am facut PRAJITURA dupa o reteta anume ci exact asa cum mi-a venit.
Blat:
Bati spuma 6 albusuri si le lasi deoparte.
Amesteci galbenusurile cu putina sare si 7 linguri de zahar pana devine amestecul ca o crema.
Adaugi 2 linguri de apa si 3 linguri de ulei. Amesteci bine.
Adaugi 7 linguri de faina in care amesteci un praf de copt, 3 linguri de cacao si jumatate din cantitatea de albusuri batute.
Dupa ce ai omogenizat perfect adaugi si restul de albus pe care-l amesteci foarte usor.
Pui totul intr-o tava unsa cu ulei, tapetata cu faina si dai la cuptor la foc potrivit (165grade) timp de 30-40 minute.
Mixezi bine 400 g frisca.
In 100 g frisca lichida (ne mixata), topesti la foc mic 200 g ciocolata cu lapte.
Lasi la racit timp in care diluezi un plic de gelatina in apa calduta (5 minute)
Cand sunt ambele la temperatura camerei, amesteci.
Adaugi putina esenta de migdale si 2/3 din frisca batuta.
Dai la frigider pt 10-15 minute.
Tai blatul in doua.
Insiropezi primul blat (eu nu mai aveam timp sa fac sirop si am insiropat cu coca/cola)
Pui toata crema apoi celalalt blat.
Insiropezi si pui deasupra frisca ramasa.
Nivelezi si pui deasupra nuca prajita, macinata.
Aiesit delicioasa!!!
Arata tare bine prajitura ta!!Te pup.
multumesc!
si io pup!
e tare buna.am dus surorii mele care a crezut ca e cumparata;)).
nu dau io bani pe prajituri din comert.
Dumnica frumoasa!(de fapt..ce-a mai ramas…)