Prajitura Amandina (2) - Rețete Papa Bun

,

Prajitura Amandina (2)

1.75KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Pentru blat:
5 oua
100 gr zahar
o cana faina
un praf de copt
3 linguri cacao
30 ml ulei
30 ml apa
un varf cutit sare

Pentru sirop:
200 gr zahar
400 gr apa
o esenta rom
o lingurita ness

Pentru crema:
250 gr margarina Rama
200 gr zahar pudra
4 linguri cacao
3 galbenusuri
o esenta rom

Pentru fondant:
500 gr zahar
150 gr apa
100 ml miere
o lingurita esenta vanilie
3 linguri cacao

Mod de preparare

Blat.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem un amestec ferm , apoi adaugam apa si galbenusurile frecate cu ulei. Mixam bine adaugand apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaua.
Amestecam si turnam intr-o tava de 20/30 cm, tapetata cu ulei si faina.
Coacem timp de 35-40 min la foc mediu.
Sirop.
Caramelizam 100gr. zahar .Adaugam apa, nessul si zaharul ramas si fierbem timp de 8 minute.
Cand s-a racit punem si esenta
Crema
Margarina o taiem cubulete si o lasam la temperatura camerei.O mixam spuma impreuna cu zaharul pudra .
Separat, amestecam galbenusurile cu cacaua si esenta de rom apoi le adaugam treptat in margarina si mixam bine.
Dam crema la frigider.
Fondant:
Punem la foc zaharul impreuna cu apa.Fierbem pana ce siropul este aproape legat.
Se adauga mierea si se lasa la fiert. Luam proba intr-o ceasca cu apa rece, luand sirop cu lingura si lasand sa picure deasupra apei. Daca picatura de sirop se imprastie mai lasam la fiert; daca picatura ramane in apa asemeni unei perlute, oprim focul si transferam vasul intr-un alt vas cu apa rece (eu am pus in chiuveta si am lasat sa curga mereu apa rece) .
Cu o lingura de lemn amestecam in vas pana ce se albeste siropul dupa care adaugam cacaua.
Asamblare.
Taiem blatul in doua pe orizontala.
Insiropam primul blat cu jumatate din cantintatea de sirop, intindem apoi uniform toata crema, asezam deasupra celalalt blat si insiropam cu siropul ramas.
Dam la frigider pentru o ora.
Scoatem prajitura, o portionam.
Punem din nou fondantul pe foc , il lasam pana la obtinerea unui sirop destul de lichid si cu ajutorul unei inguri mari glazuram fiecare prajitura.
Pofta buna!

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

11 comentarii

Lasă un răspuns