Prajitura cu afine si bezea – Atat de usurica! Economica si buna, pe placul copiilor mei. O reteta de prajitura de casa care se face rapid si simplu, aproape tot ce-i necesar ai in casa in mod obisnuit 🙂
Ingrediente Prajitura cu afine si bezea – blat (tava de 24/24 cm)
- 3 oua
- 100 g zahar
- 1/2 cana ulei (am masurat cu o cana cu capacitatea de 260 ml)
- 1/2 cana lapte
- 200 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 6 linguri afine (puteti folosi si alte fructe)
- unt, pentru uns tava
Pentru bezea
2 albusuri
3 linguri zahar
2 linguri afine
Mod de preparare Prajitura cu afine si bezea
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul mixand pana cand obtii o compozitie ferma.
Adauga galbenusurile si mixeaza usor.
Adauga apoi in fir subtitire uleiul, mixand usor, iar apoi laptele.
La final incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus cu o spatula.
Pregateste tava, unge-o cu unt (sau pui hartie pentru copt), presara putina faina si toarna compozitia.
Presara deasupra afinele.
Da tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 170 grade, pentru 20 minute.
Intre timp pregateste bezeaua.
Mixeaza spuma albusurile, adauga zaharul treptat si mixeaza pana cand zaharul e diluat complet.
Dupa cele 20 minute scoate tava din cuptor, distribuie lingura cu lingura bezeaua, niveleaza si presara afinele.
Reintrodu tava la cuptor, muta pe treapta 3 (putin mai sus) si seteaza cuptorul la 160 grade. Mai coci 10 minute, pana cand bezeaua e rumena usor.
Lasi sa se raceasca, apoi portionezi.
Reteta in imagini
- 3 oua
- 100 g zahar
- ½ cana ulei (am masurat cu o cana cu capacitatea de 260 ml)
- ½ cana lapte
- 200 g faina
- ½ plic praf de copt
- 6 linguri afine (puteti folosi si alte fructe)
- unt, pentru uns tava
Ma gasesti si pe: Retete Papa Bun