mnb

Prajitura cu branza de vaci

13.7KVizualizări
3.5
(8)

Cand pregatesc prajitura cu branza de vaci cu greu ma pot abtine sa mananc cu limita. Daca mai e si calda…kilogramul in plus e garantat :P.

ps: mie tot ce e cu branza de vaci imi place sa mananc cald, rar voi manca o placinta cu branza, rece.

Vazusem ieri pe bucataras.ro. aceasta prajitura cu branza de vaci postata de Mala si cum nu aveam nimic dulce in casa am pregatit-o repejor. De fapt aluatul poate fi lasat in frigider ore bune, dar si lasat o ora a iesit fraged si buuuun.

mala

Ingrediente prajitura cu branza de vaci

  • Aluat
  • 250 gr. faina
  • 125 gr. margarina/unt, 100 gr. untura
  • 2 oua
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • putin lapte rece – doar daca e necesar
  • Umplutura
  • 500 gr branza de vaci
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 oua
  • stafide – optional (eu nu am pus, ca nu prea plac piticului meu )
  • o lingurita esenta rom
  • coaja rasa de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • doua  linguri gris

 

Mod de preparare prajitura cu branza de vaci .

Intr-un bol pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si margarina, lasata la temperatura camerei cu ceva timp inainte, si le freaca pana se omogenizeaza si obtii o pasta consistenta. Adauga ouale, sarea , coaja rasa de lamaie, si framanta aluatul cu mana.

Nu a fost cazul sa mai adaug lapte, obtinusem un aluat cu o consistenta perfecta pentru a intinde foi, dar daca e necesar adaugati putin lapte sau chiar o lingura de faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii) pentru a avea un aluat destul de tare pentru a nu fi lipicios dar nici moale pentru a nu-l putea intinde cu sucitorul.

Acopera bila de aluat formata cu folie alimentara si da-o la rece pentru o ora/doua sau chiar peste noapte.

Amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, grisul si sarea si omogenizeaza. Albusurile le bati spuma si le adaugi la final amestecand usor

Daca pui stafide lasa-le inmuiate in putina esenta de rom cateva minute si adauga-le compozitiei.

Scoti bila de aluat de la rece si o imparti in doua.

O bucata o intinzi intr-o foaie, cu sucitorul, atat cat sa-ti ajunga pentru o tava de 20x20cm sau 20×25 cm..

Ungi tava cu unt/margarina si asezi foaia.

Torni umplutura iar deasupra distribui uniform restul de aluat ramas, ras prin razatoarea cu ochiuri mari.

Poti sa rupi bucatele, eu asa am facut.

Dai tava in cuptorul preincalzit si coci prajitura cu branza de vaci la foc mediu pana se rumeneste frumos la suprafata.

Lasi sa se racoreasca putin si pudrezi cu zahar.

prajitura cu branzapage

 

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.5 / 5. Vote count: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

12 comentarii

Lasă un răspuns

two × 1 =