Cand pregatesc prajitura cu branza de vaci cu greu ma pot abtine sa mananc cu limita. Daca mai e si calda…kilogramul in plus e garantat :P.
ps: mie tot ce e cu branza de vaci imi place sa mananc cald, rar voi manca o placinta cu branza, rece.
Vazusem ieri pe bucataras.ro. aceasta prajitura cu branza de vaci postata de Mala si cum nu aveam nimic dulce in casa am pregatit-o repejor. De fapt aluatul poate fi lasat in frigider ore bune, dar si lasat o ora a iesit fraged si buuuun.
Ingrediente prajitura cu branza de vaci
- Aluat
- 250 gr. faina
- 125 gr. margarina/unt, 100 gr. untura
- 2 oua
- o lingurita praf de copt
- putina sare
- 3 linguri zahar
- coaja rasa de lamaie
- putin lapte rece – doar daca e necesar
- Umplutura
- 500 gr branza de vaci
- 4-5 linguri zahar
- 2 oua
- stafide – optional (eu nu am pus, ca nu prea plac piticului meu )
- o lingurita esenta rom
- coaja rasa de lamaie
- un plic zahar vanilat
- doua linguri gris
Mod de preparare prajitura cu branza de vaci .
Intr-un bol pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si margarina, lasata la temperatura camerei cu ceva timp inainte, si le freaca pana se omogenizeaza si obtii o pasta consistenta. Adauga ouale, sarea , coaja rasa de lamaie, si framanta aluatul cu mana.
Nu a fost cazul sa mai adaug lapte, obtinusem un aluat cu o consistenta perfecta pentru a intinde foi, dar daca e necesar adaugati putin lapte sau chiar o lingura de faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii) pentru a avea un aluat destul de tare pentru a nu fi lipicios dar nici moale pentru a nu-l putea intinde cu sucitorul.
Acopera bila de aluat formata cu folie alimentara si da-o la rece pentru o ora/doua sau chiar peste noapte.
Amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, grisul si sarea si omogenizeaza. Albusurile le bati spuma si le adaugi la final amestecand usor
Daca pui stafide lasa-le inmuiate in putina esenta de rom cateva minute si adauga-le compozitiei.
Scoti bila de aluat de la rece si o imparti in doua.
O bucata o intinzi intr-o foaie, cu sucitorul, atat cat sa-ti ajunga pentru o tava de 20x20cm sau 20×25 cm..
Ungi tava cu unt/margarina si asezi foaia.
Torni umplutura iar deasupra distribui uniform restul de aluat ramas, ras prin razatoarea cu ochiuri mari.
Poti sa rupi bucatele, eu asa am facut.
Dai tava in cuptorul preincalzit si coci prajitura cu branza de vaci la foc mediu pana se rumeneste frumos la suprafata.
Lasi sa se racoreasca putin si pudrezi cu zahar.
Arata minunat prajiturica asta. Are o culoare splendida.
Prajiturile cu branza se numara si printre preferatele mele.
Pupic!
Multumesc mult, Rita!
Zi frumoasa!
Ce mult imi place. Este o reteta ce o voi testa cu siguranta. Dar daca o sa pun unt oare are ceva?? pup!
Rocsi, dimpotriva, e si mai bine <3
Zi frumoasa!
Multumesc,pentru reteta primita,arata foarte bine! Am sa o fac si eu.Va doresc o zi minunata.
Multumesc la fel!
Cu mare drag!
Ce faina e prajitura asta, un desert nesofisticat dar mereu bun si apreciat! Te pup
mama,mama ce bine arata si ce buna este!!
Daca-i branza, hop si eu!!
Foarte buna!!
Ma duc acuma sa incerc aceasta reteta . Multumesc ptr reteta! Pare pe gustul meu.
Spor să ai şi să revii cu impresii :).