Ingrediente
- blatul:
- 5 oua
- 6 linguri de zahar
- 7 linguri de faina
- 3 linguri ulei
- 3 linguri zahar
- putina sare
- 1/2 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
crema:
- doua galbenusuri
- o cana zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 300 gr branza de vaci
- 200 gr frisca batuta
- 4-500 gr visine fara samburi
- un plic gelatina
- o lingurita esenta rom(asa am pus eu..da’ nu stiu daca as mai pune..ii schimba gustull:d)
glazura
- 12 linguri zahar,
- 7 linguri apa,.
- 3 linguri cacao
Mod de preparare
BLAT:
albusurile se bat spuma
galbenusurile se freaca bine cu zaharul,uleiul si apa
se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaoa impreuna cu jumatate din cantitatea de
albusuri batute spuma
amestecati bine apoi adaugati restul de albusuri incercand sa nu scoateti aerul din spuma
total
tapetati o tava cu ulei si faina(eu am facut intr-o tava mai micuta)
turnati amestecul si bagati la cuptor pt aprox 30min
CREMA:
galbenusurile le amestecati cu o cana de zahar,zaharul vanilat si bateti bine
adaugati apoi gelatina dizolvata
(este a doua oara cand dau gres cu gelatina de la DR.OETKER,desi o folosesc de ani de zile.o
sa incerc alt tip),branza de vaci,frisca si visinele
amestecati totul si lasati putin la frigider pana incepe sa se lege
taiati blatul in doua si umpleti
GLAZURA:
portionati prajitura si faceti o glazura din 12linguri de zahar,7de apa,.3 de cacao(eu asta
o folosesc frecvent)pe care o turnati calduta peste prajitura)
wow, ce bine arata! cred ca e delicioasa :)))
da
e tare buna
da\ fac ce fac si tot numai amandina as face
sunt obsedata de prajitura aia:)))))
Imi place reteta ta foarte mult,felicitari pentru blog,pupici
@violeta.
multumesc!