Aceasta prajitura cu cacao si fructe de padure am pregatit-o intr-o seara, tarziu tare, cand mi s-au anuntat musafiri la cafea si n-aveam nimic dulce in casa. Se pregateste atat de repede si atat de usor! Nicio problema nu-ti va pune ora tarzie sau faptul ca esti prea ocupat. In 15 minute o pregatesti, apoi nu-i mai ai prea mult grija. S-a mancat extrem de bine, asa c-o voi repeta, cu siguranta!
Ingrediente
- 6 oua
- 230 g zahar
- 270 g faina
- 10 g praf copt
- 200 g fructe congelate/proaspete
- vanilie
- sare
- 2 linguri cacao neagra
- 50 ml ulei
- 50 ml lapte
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile amesteca-le bine cu laptele, uleiul, vanilia si un varf cutit sare.
Mixeaza spuma albusurile. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana cand acesta e diluat si compozitia ferma.
Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt.
Adauga peste albusuri amestecul de galbenusuri si amesteca usor. Incorporeaza cu miscari de jos in sus faina, incercand sa scoti cat mai putin aer din albusuri.
La final incorporeaza fructele. Amesteca usor.
Pregateste o tava de 25/30 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna compozitia.
Prajitura cu cacao si fructe de padure
Niveleaza si tranteste usor tava de masa, sa se aseze uniform compozitia.
Introdu tava in cuptorul preincalzit in prealabil si coace prajitura la 165 grade, pe treapta 2, pana cand trece testul cu scobitoarea.
O lasi sa se raceasca si o pudrezi cu zahar sau ii faci o glazura de ciocolata.
Eu am topit 50 g ciocolata cu lapte cu o lingura de unt si o lingura smantana, le-am lasat sa se racoreasca apoi am pus intr-un pos decupat foarte putin si-am trasat linii de ciocolata, apoi am presarat cateva forme de ciocolata.
O alta prajitura buna cu fructe, gasesti aici .


- 6 oua
- 230 g zahar
- 270 g faina
- 10 g praf copt
- 200 g fructe congelate/proaspete
- vanilie
- sare
- 2 linguri cacao neagra
- 50 ml ulei
- 50 ml lapte
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun