O reteta de prajitura de casa foarte buna, o combinatie care mi-a cucerit iremediabil piticii, dar pentru care am o singura observatie pe care o voi face la inceputul si nu la finalul retetei.
Data viitoare voi toca batoanele Twix mai marunt si le voi incorpora in crema (asa sa faceti voi 😀 ), ca tare mi-au dat batai de cap la portionat prajitura :-).
Nu m-am gandit de la inceput ca la rece vor deveni tari si de aceea la portionarea prajiturii va fi destul de greu sa scoti cuburi perfecte 😛 .
[ingredients title=”Ingrediente Prajitura cu ciocolata si boatoane Twix”]
Blat
- 5 oua
- 7 linguri zahar
- 4 linguri cu varf amidon
- 2 linguri cu varf faina
- jumatate plic praf de copt
- doua linguri si jumatate cacao
- un varf cutit sare
- 4 linguri ulei
Crema
- 150 gr unt
- 75 gr zahar pudra
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 6 batoane Twix
Glazura
- 100 gr ciocolata cu lapte
- o lingura unt
- o lingura plina smantana
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
Blat
- Mixeaza ouale impreuna cu zaharul si sarea timp de 10 minute, la viteza maxima. Trebuie ca amestecul sa-si dubleze volumul, zaharul sa se topeasca si consistenta spumei sa fie usoara, pufoasa.
- Adauga ingredientele uscate, cernute, si omogenizeaza amestecand usor, usor cu o lingura, de jos in sus.
- Spre final incorporeaza si uleiul.
- Imparte compozitia egal, in doua boluri.
- Pregateste o tava cu dimensiunile 18/23 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna amestecul dintr-un bol.
- Baga tava in cuptorul preincalzit si coace blatul de pandispan la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 15 minute. Fa testul cu scobitoarea.
- Procedeaza la fel si cu amestecul din al doilea bol.
- Lasa blaturile sa se raceasca si prepara crema.
- Ia din catitatea de unt o lingura si pune-o intr-un ibric impreuna cu ciocolata. Pune-l pe baie de abur si omogenizeaza amestecul. Lasa-l sa se raceasca.
- Untul ramas (la temperatura camerei) mixeaza-l spuma impreuna cu zaharul pudra.
- Ciocolata racita adaug-o peste unt si mai mixeaza cateva secunde, pana la omogenizare.
- Toaca bucatele mici 😀 batoanele Twix si incorporeaza-le usor in crema.
- Aseaza primul blat, intinde uniform toata crema, aseaza al doilea blat si preseaza-l usor cu mainile.
- Da tava la rece si prepara glazura prin omogenizarea ingredientelor la foc mic.
- Intinde glazura uniform peste prajitura si pastreaza tava la frigider.
[/directions]
Imi si imaginez ce delicioasa a fost…Pup!
La cat de mult imi place Twix-ul sigur as devora rapid si eu doua bucati de prajitura!