- Blat
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- o lingurita praf copt
- 100 gr ciocolata cu lapte
- o lingura cacao
- 2 linguri ulei
- Budinca
- 2 galbenusuri
- 2 linguri si jumatate faina de grau sau amidon
- 350 ml lapte
- 3 linguri zahar
- o lingura unt
- doua plicuri zahar vanilat/ pastaie de vanilie
- In plus
- 100 ml frisca vegetala
- 100 ml smantana
- o lingura zahar pudra
- un plic zahar vanilat.
[/ingredients]
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare adaugand treptat zaharul.
Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
Adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si galbenusurile si omogenizeaza usor amestecand de jos in sos.
Preincalzeste cuptorul.
Adauga ciocolata tocata, uleiul si incorporeaza-le usor spre final.
Tapeteaza o tava de 20/25 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza.
Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa la racit.
Intre timp prepara crema.
Amesteca intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, faina si zaharul.
Adauga treptat laptele rece (putin cate putin, sa nu faca cocoloase )si omogenizeaza.
Pune vasul pe foc si fierbe amestecul purtand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat bine opreste focul, adauga untul si vanilia si omogenizeaza.
Usor calduta intinde-o peste blatul racit.
Mixeaza frisca impreuna cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana ajungi la consistenta dorita.
Da prajitura penru o ora la rece apoi portioneaza si spriteaza pe fiecare prajitura un motz de frisca.
ce dimensiune are tava
Am scris acum.
Multumesc de atentionare :).
Cat de bine arata!!!!
Multumesc@!