Prajitura cu ciocolata si crema de cocos Cum sa-ncep? Fix pe gustul copiilor mei! Fata chiar m-a rugat sa fac o data si blatul simplu, fara glazura sau crema 🙂 O prajitura de casa pentru fanii cocosului, c-o crema extrem de fina si buna, iti vine s-o mananci cu lingura! Sincer? Nu e greu deloc de pregatit, doar un blat, o crema si multa rabdare 🙂
Ingrediente Prajitura cu ciocolata si crema de cocos (tava de 24/24cm) – daca faceti in tava mare, dublati cantitatile de ingrediente
Pentru blat
- 150 g ciocolata cu lapte
- 2 linguri cacao neagra
- 130 g unt
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 30 g nuca de cocos
- o lingurita praf de copt
Pentru crema Prajitura cu ciocolata si crema de cocos
o cutie crema de branza Almette
150 g ciocolata alba
200 ml lapte de cocos (eu am folosit de la Sano Vita)
50 g zahar pudra
300 ml smantana pentru frisca, indulcita
8 g gelatina granule
Decor – bomboane Raffaello
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si crema de cocos
Intr-un vas cu fund dublu pune untul si ciocolata si amesteca-le pe foc, la foc mic, pana cand se omogenizeaza.
Lasa la racit.
Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma e diluat si amestecul a creescut in volum, devenind pufos si deschis la culoare.
Adauga in fir subtire ciocolata racita mixand continuu.
Amestecam faina cu cacaua, praful de copt si cocosul si le adaugam amestecului cu ciocolata.
Omogenizam amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula.
Tapetam tava cu hartie pentru copt si turnam amestecul (are consistenta aluatului de chec)
Dam tava in cuptorul preincalzit, la 170 grade, pe treapta din mijloc (tava sa fie una subtirica) si coacem pentru 25 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Lasam la racit si ne ocupam de crema pentru Prajitura cu ciocolata si crema de cocos
Intr-un vas punem gelatina la hidratat in 50 ml apa, pentru 10-15 minute.
Topim ciocolata in laptele de cocos, la foc mic.
Lasam 1-2 minute la racorit, apoi adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la diluare.
Lasam la racit.
Mixam crema de branza cu 100 ml smantana pentru frisca si zaharul pudra. Nu mixam mult, sa nu depasim timpul si sa transformam amestecul in unt.
Batem/mixam smantana pentru frisca pana devine ferma si pufoasa.
Peste crema de branza adaugam usor crema de ciocolata racita bine, apoi frisca batuta.
Amestecam usor c-o spatula.
Aveti grija ca atat crema de branza cat si frisca sa nu fie exagerat de reci, coaguleaza prea repede gelatina si nu mai puteti amesteca, nu se mai omogenizeaza.
In stadiul in care este acum crema n-o puteti adauga peste blat, este destul de moale.
Fie folositi un inel de tort sau o tava cu dimensiunile identice u blatul, caz in care punteti turna crema linistiti, fie procedati asa:
Dupa omogenizarea cremei o dati la rece pentru 20 minute. Amestecati la fiecare 5-6 minute. Crema incepe sa se lege incepand de la exterior si noi ne dorim o crema omogena, de asta amestecam.
Dupa cele 20 minute crema trebuie sa fie destul de legata pentru a putea fi turnata peste prajitura. In caz contrar o mai lasati 10 minute. Important e sa fie legata.
Pe blatul rece turnati crema si nivelati.
Asezati bucati de bomboane Raffaello si introduceti tava la rece pentru cel putin 3-4 ore, apoi portionati.


- 150 g ciocolata cu lapte
- 2 linguri cacao neagra
- 130 g unt
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 30 g nuca de cocos
- o lingurita praf de copt
Ma gasesti si pe: Retete Papa Bun
De rețetă nu zic nimic, știi bine că habar n-am la cele ale bucătăriei, dar îți urez, aici, pentru că celelalte căi sunt aproape închise, îți urez zic, ani cu binecuvântate clipe de liniște, de maximă sănătate, de răbdare și lumină încât, alături de cei dragi ție, să te bucuri de minunatul dar al vieții.
La mulți ani, copilă!
Multumesc, Padre! Multumesc frumos!