Ingrediente
* blat:
* 4 oua
* 80 ml apa
* 150 gr zahar
* 3 linguri cacao
* un praf de sare
* 150 gr faina
* o lingurita praf copt
* crema
* 250 gr mascarpone
* o ciocolata cu lapte
* o lingura de cacao
* un galbenus
* un plic zahar vanilat
* decor-putina frisca
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor de zahar.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa si le adaugam in amestecul de galbenusuri, in trei etape.
Albusurile le mixam spuma. Jumatate din cantitate o amestecam bine cu restul compozitiei iar cealalta jumatate o adaugam usor, incercand sa scoatem cat mai putin posibil din bulele de aer formate.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si bagam tava in coptorul preincalzit , la foc mic/mediu pentru aprox 30 min (faceti proba scobitorului)
crema:(este reteta de la trufele ciocolatoase ale lui Adi Hadean;) )
Intr-o craticioara punem pe baie de abur ciocolata rupta bucatele. Cand s-a topit adaugam galbenusul de ou, cacaoa,amestecam bine si luam de pe foc.
Adaugam mascarponele si zaharul vanilat si omogenizam.
Din blatul racit, cu un pahar, „decupam” cerculete.
Le taiem in doua pe orizontala.
Le umplem cu crema, punem si deasupra o lingura crema , plasam un motz de frisca si bagam la frigider.
Tipsuri
* 1daca va iese crema mult prea moale pentru a le putea umple, o dati putin la frigider si cand incepe sa se intareasca umpleti blaturile.
mmmmm, eu inca ma intreb cum te mentii sa nu te ingrasi cu atatea bunataturi
pupici
Martuc, cred ca si ereditatea e de „vina”. Jumatate din catitatea de dulciuri pe care-o fac, o pap eu, cu siguranta:))). Ma bucur tare cand gasesc cate un rand de la tine! Pup pe toti!
super ciocolatoasa! eu sunt la dieta, deci iti inchioui tu prin ce trec acum!:)) te pup, gaby!
@diamond, suferinta groaznica, nu?:))))).pup si eu. zi minunata!
ce prajitura delicioasa..mmm…si foarte aspectoasa!super
multumesc dienuco >:d<.maine o fac iar ca eu n-am apucat sa mananc:d, dar fac un blat dreptunghiular si-l umplu, sa nu mai pierd din el. pupici.
am facut prajitura asta de 3 ori,cred ca nu mai are rost sa spun cate e de buna,bravoooooooooooo gaby :-*