Prajitura cu ciocolata - Rețete Papa Bun

mnb

Prajitura cu ciocolata

1.41KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente

* blat:
* 4 oua
* 80 ml apa
* 150 gr zahar
* 3 linguri cacao
* un praf de sare
* 150 gr faina
* o lingurita praf copt
* crema
* 250 gr mascarpone
* o ciocolata cu lapte
* o lingura de cacao
* un galbenus
* un plic zahar vanilat
* decor-putina frisca

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor de zahar.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa si le adaugam in amestecul de galbenusuri, in trei etape.
Albusurile le mixam spuma. Jumatate din cantitate o amestecam bine cu restul compozitiei iar cealalta jumatate o adaugam usor, incercand sa scoatem cat mai putin posibil din bulele de aer formate.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si bagam tava in coptorul preincalzit , la foc mic/mediu pentru aprox 30 min (faceti proba scobitorului)

crema:(este reteta de la trufele ciocolatoase ale lui Adi Hadean;) )
Intr-o craticioara punem pe baie de abur ciocolata rupta bucatele. Cand s-a topit adaugam galbenusul de ou, cacaoa,amestecam bine si luam de pe foc.
Adaugam mascarponele si zaharul vanilat si omogenizam.

Din blatul racit, cu un pahar, “decupam” cerculete.
Le taiem in doua pe orizontala.
Le umplem cu crema, punem si deasupra o lingura crema , plasam un motz de frisca si bagam la frigider.
Tipsuri

* 1daca va iese crema mult prea moale pentru a le putea umple, o dati putin la frigider si cand incepe sa se intareasca umpleti blaturile.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

7 comentarii

Lasă un răspuns