Prajitura cu crema de portocale - Rețete Papa Bun

Prajitura cu crema de portocale

prajitura-crema-portocale3
1.5KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

M-am dus in bucatarie cu gandul sa prepar o amandina, si din neagra…a iesit alba :)))

Am zarit doua portocale care stateau de multisor in cosul cu fructe si-am testat o crema de portocale.

A iesit o minunatie, buna de tot. Aduce nitel cu prajitura cu crema de lamaie ,   preparata cu ceva timp in urma, si cum stiam ca aia a placut mult tuturor, am stiut sigur ca si asta o sa placa.

Si nu m-am inselat.

 prajitura-crema-portocale.1

prajitura-crema-portocale.1

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Blat


5 oua
6 linguri zahar
6 linguri de faina
o lingurita drojdie uscata
un vaf cutit sare
3 linguri de apa
3 linguri ulei
coaja rasa de portocale

  • Crema

120 ml suc de portocala (stoarceti doua portocale)
o lingura coaja portocala rasa
8 linguri zahar
250 gr unt
doua galbenusuri
o lingura si jumatate faina (lingura plina sa fie cu varf)

  • Pentru ornat

100 ml smantana pentru gatit
100 ml frisca vegetata
o lingura zahar
o lingurita zeama lamaie

[/ingredients]

prajitura-crema-portocale
prajitura-crema-portocale

[directions title=”Mod de preparare”]

 

  1. Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare, pana obtii o spuma legata.
  2. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
  3. Cerne faina apoi amestec-o cu drojdia uscata. Pune-o peste albusuri, adauga si galbenusurile, uleiul, apa, coaja de portocala si omogenizeaza usor amestecand de jos in sus (nu circular)
  4. Tapeteaza o tava de 20cm/22cm cu hartie pentru copt si toarna amestecul. Niveleaza.
  5. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana e rumen la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasa la racit si prepara crema.
  7. Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile impreuna cu 50 ml suc de portocale si zaharul.
  8. Separat amesteca restul de suc cu faina.
  9. Cand amestecul de galbenusuri a inceput sa spumuiasca , adauga faina diluata in suc amestecand continuu.
  10. Lasa la foc mediu amestecand mereu sa nu se prinda, pana se ingroasa usor si devine ca o smantana. Opreste focul.
  11. Mixeaza spuma untul (cauta un unt bun care nu lasa apa; eu folosit unt Raraul, e grozav!).
  12. Raceste amestecul de portocale si adauga coaja rasa. Cand e complet rece adauga cate o lingura peste unt si mixeaza dupa fiecare pana obtii o crema pufoasa si aromata.
  13. Taie blatul in trei pe orizontala.
  14. Imparte crema in doua si asambleaza – blat, 1/2 din crema, blat, 1/2 din crema/ blat.
  15. Mixeaza intr-un bol smantana impreuna cu frisca , zaharul si zeama de lamaie pana ajungi la consistenta dorita.
  16. Orneaza prajitura si da-o la rece.

[/directions]

prajitura-crema-portocale3
prajitura-crema-portocale3
Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

12 comentarii

Lasă un răspuns