Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata - Rețete Papa Bun

mnb

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

6.96KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Aceasta prajitura cu crema de vanilie si ciocolata este una dintre preferatele noastre. Avand compozitia (nu gustul) asemanatoare amandinei (blat pufos, sirop si crema), cucereste prin combinatia atat de potrivita a ingredientelor.

2

 

 

 

 

Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

  • Blat Prajitura

  • 6 oua

  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • Crema Prajitura cu frisca
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita esenta rom
  • o lingurita gelatina (optional)

600 ml smantana pentru frisca la care adaugati zahar dupa gust (eu am amestecat 300 ml frisca lichida indulcita cu 300 ml smantana pentru gatit si 2 linguri zahar) – 300 ml vor fi folositi la crema iar 300 ml la ornat

  • Glazura
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
  • 50 g unt
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 180 ml apa

 

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata.

  1. Blat.
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o compozitie cu aspect ferm ce formeaza tepi la atingere (aprox 10 minute).
  4. Adauga faina cernuta impreuna cu cacaua, galbenusurile frecate cu uleiul si apa si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, incercand sa scoti cat mai putin aerul din albusuri.
  5. Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza frumos.
  6. Da tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  7. Lasa la racit.

 

  1. Sirop
  2. Caramelizeaza zaharul pana capata culoarea chihlimbarului, apoi stinge cu apa si mai lasa pana sa doua clocote. Lasa la racit.

 

  1. Crema
  2. Mixeaza frisca cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom, batz! Daca e ferma si tare treci peste pasul cu gelatina ce-l voi prezenta mai jos. Eu am mixat frisca cu smantana si negasind smantana cu 25% grasime nu mi s-a parut prea ferma, de asta am adaugat gelatina.
  3. Pune gelatina la hidratat in 20 ml apa.
  4. Pune intr-un vas cu fund dublu galbenusurile cu zaharul si laptele si amesteca-le pe foc 2 minute (trebuie sa devina ca-n imagine). Daca frisca e ferma incorporeaza acest amestec (racit bine!) in jumatate din cantitatea de frisca. Jumatate va ramane pentru ornat.
  5. Eu am pus in amestecul fierbinte gelatina, am amestecat pana s-a topit apoi am racit si incorporat in frisca.
  6. Da crema la rece pentru 25 minute.
  7. Taie blatul in doua pe orizontala.
  8. Insiropeaza primul blat, intinde crema uniform, apoi pune a doilea blat si insiropeaza.

 

  1. Da prajitura la rece si prepara Glazura.
  2. Pune intr-un bol metalic toate ingredientele iar bolul pune-l peste un vas cu apa care fierbe. Amesteca pana la omogenizarea completa.
  3. Toarna glazura calduta peste prajitura rece si intinde cu un cutit.
  4. Lasa din nou la rece  pana se intareste glazura, portioneaza prajitura in bucati dreptunghiulare, apoi spriteaza peste ele frisca ramasa.

 

Imagini Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata b a Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns