De cand visam la reteta asta, n-aveti idee.
Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc.
Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul lucreaza :))), asa s-a facut sa dau peste delatte.ro, unde am gasit….Ati ghicit! Lapte condensat caramelizat.
Si uite-asa am putut sa-mi fac si eu acasa la mine si sa-mi bucur papilele c-o prajitura…fara cuvinte! Blat cu nuca, crema pufoasa si aerata cu caramel si ciocolata.
Stiti voi combinatie mai buna?
Abia astept s-o guste si piticii mei 🙂
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Blat
- 4 oua
- 150 g zahar
- 100 g nuca macinata
- 3/4 plic praf de copt
- o lingura faina
- un varf cutit sare
- Crema
- o cutie Dulce De Leche
- 250 g mascarpone
- 3 albusuri
- 3 linguri de zahar
- 12 g gelatina (in reteta scria 8 g dar eu recomand 12)
- Glazura
- 100 g ciocolata cu lapte
- o lingura apa
- 40 g unt
[/ingredients]
Mod de preparare Prajitura cu dulce de leche si mascarpone
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana s-a diluat complet.
Adauga galbenusurile, unul cate unul, omogenizand usor. La final incorporeaza nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt.
Tapeteaza o tava de 20/28 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia si niveleaza bine.
Coace blatul la 180 grade pentru 22-25 minute.
Lasa la racit, apoi desprinde usor blatul de hartie si rastoarna-l pe un platou in care ai pus folie alimentara.
Crema
Pune gelatina la hidratat in 20 ml apa.
Intr-un bol mixeaza mascarpone impreuna cu continutul cutiei de Dulce De Leche.
Separat mixeaza albusurile spuma impreuna cu zaharul.
Peste gelatina hidratata mai pune 20 ml apa si, pe baie de abur, amesteca usor pana este diluata complet gelatina.
Racita, in fir subtire, adaug-o peste amestecul cu mascarpone, mixand usor.
La final incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus.
Lasa crema la rece 10 minute apoi intinde-o peste blat.
Da prajitura la rece pentru minim 3 ore.
Cu un cutit cu lama subtire, umezit dupa fiecare taiere, portioneaza prajitura in bucati dreptunghiulare. Ies 20-22 bucati.
Am manevrat-o destul de greu, crema fiind pufoasa si aerata, de aceea recomand 12 g gelatina si nu 8.
Daca nu va impacati bine cu albusurile crude, inlocuiti-le cu 200 ml frisca batuta, incorporata usor cand crema e COMPLET rece.
Mutati prajitura portionata pe o tava, apoi pregatiti glazura amestecand pe baie de abur ingredientele pana la omogenizare.
Cand este usor calduta puneti cate 2 lingurite peste fiecare prajiturica iar in mijlocul lor puneti nuca tocata.
Pastrati la rece.
Pentru ca am fost extrem de incantata de modul in care s-a comportat Dulce de Leche in crema, provoc pe trei dintre bloggeritele mele dragi – Maria, Adina si Timea, sa pregateasca un desert dupa gusturile si imaginatia fiecareia, folosind, la alegere, laptele condensat in starea normala sau transformat in Dulce de Leche.
Sursa > http://adiscook.blogspot.ro/2012/10/prajitura-cu-dulce-de-leche-2.html
Doamne ce-i aici Gabitzoooo!!!! Cat de apetisant arata!!! :*
N-ai idee ce repede se duce :)))
Te pup Danutzo! Multumesc!
M-ai oborat cu reteta asta! Chiar imi era pofta de ceva dulce, insa n-am ingredientele in casa. Unde erai cand frigiderul era bine dotat cu mascarpone si eu nu stiam ce sa fac bun cu el?
ce inseamna o cutie ? 250 sau 330 de gr?multumesc
Buna!
Cutia de la Delatte are 397 g. – http://delatte.ro/DeLatte-Caramelo/delatte-caramelo-397gr
Cu drag!