Ingrediente
- un blat de pandispan facut din 3-4 oua dupa reteta de aici; Se coace intr-o tava de maxim 20/30 cm
- 900 gr frisca indulcita + 50 ml
- 400 gr capsuni
- 2 plicuri gelatina (de 7 grame)
- 60 ml Amaretto
- 80 gr ciocolata amaruie
- 2 lingurite ness
- 3-4 linguri zahar
Mod de preparare
O delicioasa prajitura cu mousse de capsuni si arome puternice precum Amaretto,ness,ciocolata.
Se mixeaza cele 900 gr frisca.
Pentru mousse-ul de capsuni se procedeaza astfel:
Se paseaza capsunile cu furculita impreuna cu 3 linguri zahar(la blender devine prea pasata, mie imi place sa gasesc si bucati intregi)
Continutul unui plic gelatina se dizolva in 2 linguri apa rece. Se lasa cateva minute apoi se adauga 50 ml apa calduta (nu fierbinte dar nici rece) si se dilueaza gelatina.
Se toarna peste capsuni si se amesteca. Se adauga 300 gr frisca batuta si se omogenizeaza.
Tava in care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara.
Se toarna mousse-ul de capsuni si se da tava la rece.
Ciocolata impreuna cu restul de frisca se pun intr-un ibric si se pun la fiert la foc mic. Se lasa pana cand ciocolata e topita si amestecul omogen.
Gelatina se dilueaza la fel ca la mousse-ul de capsuni.
Intr-un bol punem ciocolata topita ,rece, gelatina diluata, Amaretto, ness-ul si zaharul.
Amestecam.
Adaugam 300 ml frisca si omogenizam.
Scoatem tava de laf rigider, punem amestecul si nivelam cat de bine putem.
Asezam usor, deasupra, blatul .
Dam la rece pentru cel putin 2 ore.
Aseazam peste tava un platou dreptunghiular sau un fund de lemn si cu o miscare ferma rasturnam prajitura.
Mousse-ul de capsuni va fi partea superioara a prajiturii.
Vom imbraca prajitura cu restul de frisca.
Dam la rece.
Este minunata!!! Va spun pe cuvant 😛
Ce prezentare frumoasa.Din prajitura gust cand vin la tine………….hihihi.
Pup si o zi frumoasa!
Grozav arata prajitura asta,cred ca e super delicioasa!pupici!
iamiiiiiiii,cum arata!!!!!
Maria,Flory, Mimmi, va multumesc.
Nu stiu ce are blogger-ul ca am incarcat pozele si am dat save si acum nu ma lasa sa scriu reteta, nu se incarca 🙁
Aoleu! Ce bine poate sa arate prajitura! Reteta nu ne-o pui?
Ce minunat arata… cand te lasa Blogger-ul sa ne spui reteta. Pup si o zi frumoasa!
Ce minunat arata… cand te lasa Blogger-ul sa ne spui reteta. Pup si o zi frumoasa!
Ce minunat arata… cand te lasa Blogger-ul sa ne spui reteta. Pup si o zi frumoasa!
Ei, daca tot nu te lasa sa pui reteta mai bine ne trimiti cate o portie sa incercam „pe gustate” asa o minunatie !
Gabyta e minunata prajitura!! si pozele de vis!! asteptam reteta !
Superba prajitura! Astept reteta, si la mine blogger-ul e putin in vacanta, eu cred ca pot scrie retete, dar poze nu am cum sa incarc :))
Waw ce fain arata…si aromele…astept si eu reteta sa o salvesc la favo!
Pupicei!
Vai cum arata gabytzo!!!!
minunat!
te pup :*
Arata de vis
Nici nui bunä si aratä tare urit:-))))))
Sä-tzi bati Copii !!!!
nu pot posta reteta :((( nu ma lasa sa editez :(((
Aratab splendid..abia astept reteta…cand ne-o lasa bloggerul sa ne manifestam :((
Imi pare asa de rau ca nu ma lasa sa pun reteta 🙁
Am scris-o pe Bucataras.
La ora asta sigur mai gasesc decat vase de spalat:)Da’nici nu e buna:)Pup
Hi hi hi…acu’ nu ne mai dai nici reteta ,d’apoi sa-ti cerem prajitura.Dia of course…
Prezentare de nota 10 si prajitura pe masura!
Papile înviorate la maxim!
Pupici!
Yumi, yumi, arata intrun mare fel…inghit in sec si fug rapid de pe aici ca- i ispita curata.
Pupici Gabitu-le si o seara faina !
Grozav arata prajitura ta.Am patit si eu ca tine,nu puteam posta nimic,acum am reusit.O seara buna iti doresc.
O bunatate prajiturica!!! Asteptam reteta! Pupici!
Arata grozav, draga mea!
Arata foarte bine si cre ca-mi place, dar tre sa-mi trimiti ca sa ma conving. :)) La o adica poti sa-mi trimiti numa sticla de Amaretto, ca-mi fac singura. :))))
Arata in asa un fel, ca imi vine sa musc monitorul :))
Buna!arata super prajiturica!imi spuneti va rog exact ce frisca ati folosit?
Ati scris ca cioc se topeste cu restul de frisca..restul din 900-300g folosite la mousseul de capsuni?
va rog sa-mi spuneti ciocolata cu ce cantitate de frisca o topim?Va multumesc mult
Buna seara! Frisca este Hulala.
Stati ca ma uit acum peste reteta sa vad ce nu intelegeti.
Deci:
– 300 ml frisca batuta se pun in mousse-ul de capsuni
– 300 ml frisca batuta in mousse-ul de ciocolata
– 300 ml frisca batuta se pun deasupra
cu ciocolata topiti doar cei 50 ml care sunt in plus.
Va multunmesc enorm doamna ca mi-ati raspunspt ca vreau sa fac prajiturikA arata minunat!
n-ai idee ce pofta mi s-a facut si mie recitind-o :)).
spor!
akuma am terminat-o de facut prajiturica.Doar ca in loc de capsuni am pus zmeura ca zmeura mai aveam.
Si cum e? ;;)
hai zi!:)))
azi am degustat-o:d e superbaaaaaaaa e foarte bunaaaaa!!!!!!!!Mami a zis ca asta musai sa o refac si cu alte ocazii …akuma orikum next e prajiturika aceea care ati zis ca deriva de la prajitura snickers:P
Salut, Raluca.
Sa va fie de bine!
Toate-s bune. Nu postez niciodata ceva ce nu mi-a placut.
Te pup, o zi frumoasa!