Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata - Rețete Papa Bun

Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata

611Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente

  • un blat de pandispan facut din 3-4 oua dupa reteta de aici; Se coace intr-o tava de maxim 20/30 cm
  • 900 gr frisca indulcita + 50 ml
  • 400 gr capsuni
  • 2 plicuri gelatina (de 7 grame)
  • 60 ml Amaretto
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 2 lingurite ness
  • 3-4 linguri zahar

BL3

Mod de preparare

O delicioasa prajitura cu mousse de capsuni si arome puternice precum Amaretto,ness,ciocolata.

Se mixeaza cele 900 gr frisca.

Pentru mousse-ul de capsuni se procedeaza astfel:

loading...

Se paseaza capsunile cu furculita impreuna cu 3 linguri zahar(la blender devine prea pasata, mie imi place sa gasesc si bucati intregi)

Continutul unui plic gelatina se dizolva in 2 linguri apa rece. Se lasa cateva minute apoi se adauga 50 ml apa calduta (nu fierbinte dar nici rece) si se dilueaza gelatina.

Se toarna peste capsuni si se amesteca. Se adauga 300 gr frisca batuta si se omogenizeaza.

Tava in care am copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara.

Se toarna mousse-ul de capsuni si se da tava la rece.

Ciocolata impreuna cu restul de frisca se pun intr-un ibric si se pun la fiert la  foc mic. Se lasa pana cand ciocolata e topita si amestecul omogen.

Gelatina se dilueaza la fel ca la mousse-ul de capsuni.

Intr-un bol punem ciocolata topita ,rece, gelatina diluata, Amaretto, ness-ul si zaharul.
Amestecam.
Adaugam 300 ml frisca si omogenizam.
Scoatem tava de laf rigider, punem amestecul si nivelam cat de bine putem.
Asezam usor, deasupra, blatul .

Dam la rece pentru cel putin 2 ore.
Aseazam peste tava un platou dreptunghiular sau un fund de lemn si cu o miscare ferma rasturnam prajitura.
Mousse-ul de capsuni va fi partea superioara a prajiturii.
Vom imbraca prajitura cu restul de frisca.

Dam la rece.
Este minunata!!! Va spun pe cuvant 😛

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

38 de comentarii

Lasă un răspuns