mnb

Prajitura cu ness frisca si nuci

2.15KVizualizări
4.9
(7)
Print Friendly, PDF & Email

Aceasta prajitura cu crema de ness frisca si nuci este o reteta de prajitura pe care am mai postat-o, in trecut, dar pentru ca mi-a fost pofta si-am vrut sa o refac, am mai schimbat pe ici-colo cate ceva, asa ca va prezint prajitura  si in varianta asta. Conbinatia crema de ness – frisca, este o combinatie pe sufletul meu. Sper sa va placa si voua!

Prajitura cu ness frisca si nuci

Prajitura cu ness frisca si nuci tava 20×30 cm

Blat

  • 7 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • un vf cutit sare

Crema de ness

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ness
  • 400 ml lapte
  • 50 g amidon alimentar  (atentie, amidon, nu amoniac; multa lume confunda desi nu voi intelege niciodata de ce)
  • 125 gr unt

Frisca

  • 200 ml frisca lichida Pilos (neindulcita)
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri zeama lime

ciocolata rasa pentru ornat

 

PREPARARE PRAJITURA

Blat

  • Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.
  • Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului.
  • Adauga galbenusurile, faina cernuta si nuca.
  • Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  • Pune intr-o tava hartie pentru copt. Aici ma opresc si va dau un pont pentru a aseza usor hartia pentru copt in tava. Umeziti-va usor mainile cu apa si luati bucata de hartie pregatita pentru asezat in tava si o strangeti in maini formand un „botz” :)) apoi o desfaceti si o asezati in tava.
  • Luati compozitia lingura cu lingura, o puneti in tava si nivelati frumos.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti blatul la foc mic spre mediu (165-170 grade) pana prinde o culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.

Crema de ness.

  • Mixati untul spuma.
  • Intr-un vas cu fund dublu puneti galbenusurile, ness-ul, zaharul si amidonul si omogenizati.
  • Adaugati, putin cate putin , laptele si omogenizati.
  • Puneti vasul pe foc , la foc mediu si lasati la fiert, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana legata. Nu va speriati cand incepe sa capete aspect de cocoloase, amestecati energic in continuare , pe foc, si se va omogeniza frumos.
  • Puneti vasul intr-un alt vas in care ati pus apa rece si amestecati usor pana se raceste budinca.
  • Cand s-a racit complet adaugati untul si mixati totul pana la omogenizarea completa.

Crema de frisca

  • Puneti intr-un bol frisca, mascarpone, zaharul si zeama de lime si mixati pana obtineti o compozitie cu textura ferma, legata.

Asamblare prajitura cu ness, frisca si nuci

  • Taiati in doua, pe orizontala, blatul cu nuca.
  • Asezati o foaie de blat, intindeti jumatate din crema de ness, nivelati frumos, intindeti jumatate din cantitatea de frisca si nivelati.
  • Asezati a doua felie de blat si procedati la fel cu restul de crema si frisca.
  • Deasupra acestei prajituri cu crema presarati nuca prajita, nuca macinata sau nuci caramelizate, tocate.
  • Eu am pus prima varianta si s-a completat perfect cu dulceata prajiturii.
  • Este una dintre cele mai grozave retete de prajituri incercate pana acum!
  • Taiati prajitura doar dupa ce sta cateva ore la frigider, stergand cutitul cu laveta umeda, dupa fiecare taietura

Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun

Prajitura-cu-ness-frisca-si-nuci-3

Prajitura-cu-ness-frisca-si-nuci-4

5.0 from 1 reviews
Prajitura cu ness frisca si nuci
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp preparare termica: 
Total timp: 
  • Lista de cumparaturi
  • Blat
  • 7 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • un vf cutit sare
  • Crema de ness
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ness
  • 400 ml lapte
  • 50 g amidon alimentar  (atentie, amidon, nu amoniac; multa lume confunda desi nu voi intelege niciodata de ce)
  • 125 gr unt
  • Frisca
  • 200 ml frisca lichida Pilos (neindulcita)
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri zeama lime
  • ciocolata rasa pentru ornat

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

1 Comment

Leave a Reply

6 + 6 =

Voteaza reteta: