Prajitura cu ness frisca si nuci - Rețete Papa Bun

mnb

Prajitura cu ness frisca si nuci

1.29KVizualizări
4.9
(7)
Print Friendly, PDF & Email

Aceasta prajitura cu crema de ness frisca si nuci este o reteta de prajitura pe care am mai postat-o, in trecut, dar pentru ca mi-a fost pofta si-am vrut sa o refac, am mai schimbat pe ici-colo cate ceva, asa ca va prezint prajitura  si in varianta asta. Conbinatia crema de ness – frisca, este o combinatie pe sufletul meu. Sper sa va placa si voua!

Prajitura cu ness frisca si nuci

Prajitura cu ness frisca si nuci tava 20×30 cm

Blat

  • 7 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • un vf cutit sare

Crema de ness

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ness
  • 400 ml lapte
  • 50 g amidon alimentar  (atentie, amidon, nu amoniac; multa lume confunda desi nu voi intelege niciodata de ce)
  • 125 gr unt

Frisca

  • 200 ml frisca lichida Pilos (neindulcita)
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri zeama lime

ciocolata rasa pentru ornat

 

PREPARARE PRAJITURA

Blat

  • Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.
  • Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului.
  • Adauga galbenusurile, faina cernuta si nuca.
  • Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  • Pune intr-o tava hartie pentru copt. Aici ma opresc si va dau un pont pentru a aseza usor hartia pentru copt in tava. Umeziti-va usor mainile cu apa si luati bucata de hartie pregatita pentru asezat in tava si o strangeti in maini formand un „botz” :)) apoi o desfaceti si o asezati in tava.
  • Luati compozitia lingura cu lingura, o puneti in tava si nivelati frumos.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti blatul la foc mic spre mediu (165-170 grade) pana prinde o culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.

Crema de ness.

  • Mixati untul spuma.
  • Intr-un vas cu fund dublu puneti galbenusurile, ness-ul, zaharul si amidonul si omogenizati.
  • Adaugati, putin cate putin , laptele si omogenizati.
  • Puneti vasul pe foc , la foc mediu si lasati la fiert, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana legata. Nu va speriati cand incepe sa capete aspect de cocoloase, amestecati energic in continuare , pe foc, si se va omogeniza frumos.
  • Puneti vasul intr-un alt vas in care ati pus apa rece si amestecati usor pana se raceste budinca.
  • Cand s-a racit complet adaugati untul si mixati totul pana la omogenizarea completa.

Crema de frisca

  • Puneti intr-un bol frisca, mascarpone, zaharul si zeama de lime si mixati pana obtineti o compozitie cu textura ferma, legata.

Asamblare prajitura cu ness, frisca si nuci

  • Taiati in doua, pe orizontala, blatul cu nuca.
  • Asezati o foaie de blat, intindeti jumatate din crema de ness, nivelati frumos, intindeti jumatate din cantitatea de frisca si nivelati.
  • Asezati a doua felie de blat si procedati la fel cu restul de crema si frisca.
  • Deasupra acestei prajituri cu crema presarati nuca prajita, nuca macinata sau nuci caramelizate, tocate.
  • Eu am pus prima varianta si s-a completat perfect cu dulceata prajiturii.
  • Este una dintre cele mai grozave retete de prajituri incercate pana acum!
  • Taiati prajitura doar dupa ce sta cateva ore la frigider, stergand cutitul cu laveta umeda, dupa fiecare taietura

Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun

Prajitura-cu-ness-frisca-si-nuci-3

Prajitura-cu-ness-frisca-si-nuci-4

5.0 from 1 reviews
Prajitura cu ness frisca si nuci
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp preparare termica: 
Total timp: 
  • Lista de cumparaturi
  • Blat
  • 7 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • un vf cutit sare
  • Crema de ness
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ness
  • 400 ml lapte
  • 50 g amidon alimentar  (atentie, amidon, nu amoniac; multa lume confunda desi nu voi intelege niciodata de ce)
  • 125 gr unt
  • Frisca
  • 200 ml frisca lichida Pilos (neindulcita)
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri zeama lime
  • ciocolata rasa pentru ornat


There is no ads to display, Please add some

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Voteaza reteta:  

[quads id=10]