blat:
3oua
6-7linguri zahar
50ml apa
50gr ciocolata rasa
5-6ling faina
2 linguri cacao
o lingurita praf copt
Un varf cutit sare
separati albusurile de galbenus
galbenusurile le mixati aproximativ 10-15minute impreuna cu apa calduta, sarea si zaharul
albusurile le mixati spuma
in amestecul de galbenusuri adaugati faina si cacaoa cernute impreuna cu praful de copt apoi ciocolata rasa
puneti apoi jumatate din cantitatea de albus si amestecati bine,apoi adaugati si restul amestecand usor,fara a scoate total aerul din albusuri
turnati intr-o tava tapetata cu ulei si faina(tava de 16/22)si coaceti la foc potrivit 25-30min
crema:
175gr unt
100ml frisca vegetala
2oua
3-4linguri zahar
3plicuri ness
3linguri apa fierbinte
ouale le mixati 10minute impreuna cu zaharul,pe baie de abur.
Raciti amestecul si
adaugati 100ml frisca vegetala si mixati pana la ingrosare
in amestec adaugati untul frecat spuma si nesul diluat in apa fierbinte si racit
amestecati usor
(iese o crema delicioasa!)
taiati blatul in doua
insiropati primul blat cu sirop de zahar ars, intindeti crema ,asezati celalat blat
dati pt o ora la frigider apoi portionati si preparati glazura:
50gr ciocolata lapte
50gr unt
50gr frisca
topiti-le intr-un ibric si ornati
e grozava rece,de la frigider;)
asta tre’ sa fie tare buna. asa arata. yammy
da SHanti,arata exact cum e:)))