Fara a fi nici pe departe o prajitura frumoasa, taiata cu laser :)), este totusi una dintre cele mai bune prajituri. Daca ieri ziceam (am facut-o pentru cineva si ziceam..n-o sa-i placa, pfu, de ce-am facut-o asa), ca-i un esec :)) ), dupa ce am primit telefon si-am auzit :”fato, cum poti sa zici ca nu o sa-mi placa; daca vreodata vrei sa-mi faci o surpriza, asta fa-mi-o :)). Am pornit de la reteta de Snickers preparata de Miremirc, Dia, Miha (si cred c-or mai fi, nu stiu, dar am simtit nevoia sa completez cu caramel si frisca, desi frisca nu face parte din reteta originala. Se completeaza atat de bine texturile si gusturile incat rezulta o prajitura minunata, adica papa bun 😉
Ingrediente
blat 1.
- 4oua
- un pahar zahar
- un pahar faina
- 2 linguri ulei
- o lingura mare cacao
- 100 gr nuca prajita si tocata
- un vf. cutit sare
blat 2
- 4 albusuri
- 2 linguri faina
- o lingura cacao
- o lingurita praf copt
- putina sare
- 100 gr nuca prajita si tocata
- 100 gr caramel (cumparat sau preparat de voi)
- 250 ml frisca lichida dulce
crema
- 100 gr unt
- 4 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 2 linguri lapte
- 2 linguri cacao
Blat 1.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul si mixand pana e diluat complet.
Se adauga galbenusurile, sarea, faina cernuta si cacaua, uleiul la final nucile prajite, tocate.
Se omogenizeaza amestecand usor.
Se tapeteaza o tava mare (22/30) cu hartie pentru copt unsa cu ulei sau unt, se toarna compozitia, se niveleaza si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, lasand pana trece proba cu scobitoarea.(aprox 25 minute)
Blat 2.
Se prepara la fel ca si primul blat cu exceptia faptului ca nu se adauga galbenusurile (se pastreaza pentru crema ) si se adauga praful de copt.
Se coace timp de 13-15 minute (suficient pentru o foaie din albusuri) la foc mediu.
Cand ambele sunt reci se desprinde hartia pentru copt.
Se aseaza primul blat , se pune frisca mixata bine , apoi blatul.2
Blatul 2 se unge cu 100 gr caramel .Daca-l aveti gata preparat il incalziti intr-un ibric si-l lasati sa fiarba timp de 1minut dupa care il raciti si-l intindeti uniform peste foaie.
Daca nu-l aveti nici cumparat nici preparat il faceti dupa reteta pe care am scris-o aici.(vezi ingrediente si mod de preparare caramel) fierbandu-l 4-5 minute dupa ce adaugati frisca.
Crema.
Amestecati intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, zaharul, cacaua si laptele.
Puneti vasul la foc mic si fierbeti timp de 7-8 minute amestecand incontinuu! pentru a nu se prinde de vas.
Raciti.
Frecati untul spuma si adaugati lingura cu lingura amestecul de galbenusuri omogenizand usor.
Intindeti crema peste prajitura, mai presarati putina nuca macinata si dati prajitura la rece.
Taiati a doua zi.
Grozav arata Gaby,numai buna la cafeaua mea ;)pup o saptamana frumoasa iti dooresc!!
Delicioasa prajiturica ta!
Pfuuuu…ce prajitura buna ai facut!
Moama sa mai faci si saptamana viitoare ;)) O iei la pachet 😉 pentru mine ;)) Pupici
Ce combinatie perfecta, nuci, caramel si cioco. Pup!
Ce combinatie perfecta, nuci, caramel si cioco. Pup!
O combinatie pe gustul meu, arata grozav de bine! Pupicei!
Nu imi place nici caramelul,nici nuca si nici ciocolata:(Daca mai fac una cu ingredientele astea o sa ziceti ca sunt obsedata asa ca ..nu ma uit:(
Eu am o punga mare cu nuci de la soacra-mea si nu stiam ce sa mai fac din ele:)) Foarte buna (si delicioasa) ideea:) Te pup!
P.S. mi-a placut si articolul despre realizarea unei fotografii bune!
Arata bine Gaby, chiar daca taieturile nu sunt perfecte, eu m-as servi cu una 🙂
Eu cred ca merita incercata prajiturica aceasta ! imi place cum arata ! 🙂
mmmm…..delicioasa prajitura!
Hey Gabriela, your Cake recipe has been selected by Knapkins in our Recipe Guessing Game. Invite fans to play: http://knapkins.com/guess_games/725?source=blog
Frumos si delicios.
par foarte pufoase si bune 🙂