mnb

Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata

Prajitura-cu-nuci-caramel-si-ciocolata -2
2.73KVizualizări
5
(1)
Prajitura-cu-nuci-caramel-si-ciocolata
Prajitura-cu-nuci-caramel-si-ciocolata

Fara a fi nici pe departe o prajitura frumoasa, taiata cu laser :)), este totusi una dintre cele mai bune prajituri. Daca ieri ziceam (am facut-o pentru cineva si ziceam..n-o sa-i placa, pfu, de ce-am facut-o asa), ca-i un esec :)) ), dupa ce am primit telefon si-am auzit :”fato, cum poti sa zici ca nu o sa-mi placa; daca vreodata vrei sa-mi faci o surpriza, asta fa-mi-o :)). Am pornit de la reteta de Snickers preparata de Miremirc, Dia, Miha (si cred c-or mai fi, nu stiu, dar am simtit nevoia sa completez cu caramel si frisca, desi frisca nu face parte din reteta originala. Se completeaza atat de bine texturile si gusturile incat rezulta o prajitura minunata, adica papa bun 😉

Ingrediente

blat 1.

  • 4oua
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 2 linguri ulei
  • o lingura mare cacao
  • 100 gr nuca prajita si tocata
  • un vf. cutit sare

blat 2

  • 4 albusuri
  • 2 linguri faina
  • o lingura cacao
  • o lingurita praf copt
  • putina sare
  • 100 gr nuca prajita si tocata

 

  • 100 gr caramel (cumparat sau preparat de voi)
  • 250 ml frisca lichida dulce

crema

  • 100 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
Prajitura-cu-nuci-caramel-si-ciocolata -2
Prajitura-cu-nuci-caramel-si-ciocolata -2

Blat 1.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul si mixand pana e diluat complet.
Se adauga galbenusurile, sarea, faina cernuta si cacaua, uleiul la final nucile prajite, tocate.
Se omogenizeaza amestecand usor.
Se tapeteaza o tava mare (22/30) cu hartie pentru copt unsa cu ulei sau unt, se toarna compozitia, se niveleaza si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, lasand pana trece proba cu scobitoarea.(aprox 25 minute)
Blat 2.
Se prepara la fel ca si primul blat cu exceptia faptului ca nu se adauga galbenusurile (se pastreaza pentru crema ) si se adauga praful de copt.
Se coace timp de 13-15 minute (suficient pentru o foaie din albusuri) la foc mediu.
Cand ambele sunt reci se desprinde hartia pentru copt.
Se aseaza primul blat , se pune frisca mixata bine , apoi blatul.2
Blatul 2 se unge cu 100 gr caramel .Daca-l aveti gata preparat il incalziti intr-un ibric si-l lasati sa fiarba timp de 1minut dupa care il raciti si-l intindeti uniform peste foaie.
Daca nu-l aveti nici cumparat nici preparat il faceti dupa reteta pe care am scris-o aici.(vezi ingrediente si mod de preparare caramel) fierbandu-l 4-5 minute dupa ce adaugati frisca.
Crema.
Amestecati intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, zaharul, cacaua si laptele.
Puneti vasul la foc mic si fierbeti timp de 7-8 minute amestecand incontinuu! pentru a nu se prinde de vas.
Raciti.
Frecati untul spuma si adaugati lingura cu lingura amestecul de galbenusuri omogenizand usor.
Intindeti crema peste prajitura, mai presarati putina nuca macinata si dati prajitura la rece.
Taiati a doua zi.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

15 comentarii

Lasă un răspuns

eight − 3 =