Cu miros imbietor si textura frageda, prajitura cu visine si ciocolata aduna in aceeasi bucata aromele fructelor se sezon, cu vanilie si ciocolata.
O prajitura perfecta pentru copilasi sau pentru servit dimineata la cafea 🙂 Bineinteles! Si la ceaiul de la 5 :))) Ideala pentru cei ce nu se dau in vant dupa prajituri cremoase.
Ingrediente Prajitura cu visine si ciocolata
- 3 oua
- 165 g unt (in reteta originala era margarina)
- 9 linguri lapte
- un varf cutit sare
- 100 g zahar pudra
- 100 g ciocolata cu lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- un plic praf de copt
- 240 g faina + 2 linguri
- 250 g visine (dupa curatare)
Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata
Pune intr-un bol untul moale, ouale, zaharul si laptele.
Mixeaza totul timp de 3 minute.
Adauga treptat faina amestecata cu zaharul vanilat si praful de copt.
Mixeaza la treapta mica pana la omogenizare si apoi mareste putin viteza si mixeaza pentru inca 2 minute.
Din acest moment poti lasa mixerul deoparte.
Dai ciocolata pe razatoarea mare, o pui in bol si omogenizezi usor cu o lingura.
Pregatesti o tava patrata cu latura de 20 cm, pui pe fund hartie de copt sau folie de aluminiu, torni compozitia si nivelezi usor.
Visinele curatate si lasate la scurs le pudrezi cu 2-3 linguri faina, amesteci usor, apoi le pui deasupra prajiturii.
Apesi usor peste ele cu varful unei furculite, sa nu ramana la suprafata prajiturii.
Coci prajitura in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 175 grade, pentru 30-35 minute sau pana cand e rumena frumos.
O scoti din tava si o lasi la racit, o pudrezi cu zahar, apoi, cand e rece, o portionezi.
Sursa de inspiratie – Retete by Pokhas