Prajitura „O noapte la Venetia”
Imi indulcesc mereu privirea cu deserturile postate de Mirela.
Daca cineva m-ar intreba pe mine „Cine face cele mai misto prajituri?” as raspunde instant –Miremirc :))
Prajitura „o noapte la Venetia” o vazusem de mult la ea, nici nu stiu de ce-am asteptat atat s-o prepar. Am vazut ca e preluata de la Natalia, o alta fata draga, specialista in deserturi <3.
Multumesc,fetelor!
Printeaza lista de ingrediente Prajitura „O noapte la Venetia”
- Blat cocos
- 5 albusuri
- 5 linguri zahar
- 80 gr nuca cocos
- 4 linguri faina
- Blat cacao
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri cu varf faina
- 2 linguri cacao
- 1/2 plic praf copt
- Crema
- 5 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 5 linguri lapte
- 200 gr unt
- un plic zahar vanilat
- Glazura
- 150 gr ciocolata cu lapte
- 50 gr unt
- 5 linguri lapte
Mod de preparare
Blat cocos
Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce e complet diluat. Te opresti doar cand nu mai simti cristale de zahar in compozitie.
Adaugi faina si nuca de cocos si omogenizezi amestecand usor de jos in sus.
Pregatesti o tava de 25/28 cm, o tapetezi cu ulei si faina sau cu hartie pentru copt si intinzi uniform compozitia.
Preincalzeste cuptorul
Blatul de cacao
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile pana devin spuma, adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat.
Adauga galbenusurile si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteca usor de jos in sus. Distribuie cu lingura, uniform, compozitia peste cea de cocos ai niveleaza usor.
Da tava in cuptorul preincalzit si coace la foc mediu pentru 15-20 minute . Fa testul cu scobitoarea.
Lasa la racit si desprinde-i hartia de copt doar cand blatul e complet rece.
Crema
Mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi adauga laptele si pune bolul pe baie de aburi pana ce crema se ingroasa.
Adauga zaharul vanilat Lasa sa se raceasca.
Mixeaza usor untul apoi adauga crema de galbenusuri complet rece si omogenizeaza amestecand usor. Intinde uniform crema peste blatul rece si niveleaza.
Da tava la rece.
Glazura.
Pune intr-o craticioara ingredientele, pe foc mic, pana obtii o compozitie omogena.
Raceste si intinde uniform glazura obtinuta peste crema.N-o pune calduta, risti sa strici stratul de crema.
Portioneaz-o cu-n cutit simtat,subtire.
Prajitura „O noapte la Venetia” e grozav de buna!

Gata, am decis, asta e urmatoarea pe lista mea, prea arata bine!
Salivez sincer. Este o prajitura ce imi place enorm…Bravo Gaby. Seara faina!
Doar o noapte?!?!?!?! Eu as incerca mai multe feliute, poate prelungesc sejurul! Nu stiu de ce dar sunt sigura ca nu pot sa ma opresc doar dupa prima bucatica!
Ce ingrediente grozave are. O trec la catastif!
Ce desert bun ai facut tu aici!!!!
ce dimensiune are tava?
Cum stau lipite straturile?
Cleo, asa bine :)))
Glumesc >:d< La copt , straturile de blat fac "priza" perfecta, devine tot unul, desi bine delimitate culorile; restul e poveste... Deci crede-ma ca nu "joaca"deloc, foarte bine se aseaza.
intre blatul alb si cel de cacao ce se pune ca eu vad crema galbena peste cel de cacao
Marga, asa cum am scris si in comentariul anterior blaturile se coc in acelasi timp, suprapuse, si se lipesc intre ele. Nu se pune crema decat deasupra,
la blatul de cocos se pune praf de copt, eventual si putin bicarbonat.altfel nu creste.in rest, reteta e ok.si e chiar gustoasa combinatia.
Buna seara, Aura!
Eu nu am pus si nici fetele de la care am preulat-o si a iesit…asa cum e in poza 🙂