Mi-am propus sa nu mai fac prajituri, sa iau o pauza deoarece exageram cu mancatul lor, fara limita 😀 si era timpul sa iau o pauza :), insa o anumita conjunctura, plus impactul vizual dat de aceasta reteta de „prajitura ora 12”, m-au facut sa-mi incalc cuvantul.
Am cautat, totusi, s-o impart cat mai repede :)), pentru a nu fi tentata iarasi sa mananc eu jumatate din tava de prajitura 😀
O prajitura ora 12 pe cat de simpla, si destul de ieftina, pe-atat de buna.
O portie la cafea-ti face ziua dulce si frumoasa! 🙂
[ingredients title=”Ingrediente Prajitura ora 12″]
- Eu am facut intr-o tava mica, voi puteti dubla cantitatile (desi chiar si asa au iesit 20 bucati de 4cm/4cm)
- Blat prajitura
- 4 oua mari
- 100 g zahar
- 110 g faina
- 20 ml ulei
- 20 ml apa
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao neagra
- Glazura
- 150 g ciocolata cu lapte
- 40 g unt
- 2 linguri apa
- Sirop
- 100 g zahar
- 250 ml apa
- o lingura miere
- 1/2 sticluta esenta rom (Coselli folosesc eu)
- Crema
- 100 ml frisca lichida indulcita
- 200 ml smantana cu 30% grasime
- 2 linguri rase zahar
- o lingura cacao
Observatie: cred ca data viitoare voi lasa crema fara cacao, simt ca ar fi si mai buna si mai potrivita cu restul ingredientelor
- Decor
- ciocolata rasa
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare Prajitura ora 12 „]
- Blat
- Separa albusurile de galbenusuri.
- Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul. Nu te opri pana ce acesta nu este diluat complet!
- Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa.
- Adauga-le peste albusuri.
- Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt, deasupra albusurilor.
- E timpul sa omogenizezi totul amestecand usor, de jos in sus.
- Unge o tava, cu dimensiunile de aprox 22cm/18cm, cu ulei, presara faina pe fundul ei si toarna compozitia. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit. Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Lasa-l la racit cateva ore. Eu am terminat prajitura in 2 ore, daca nu te preseaza timpul lasa blatul mai mult timp, cu-atat se taie mai frumos)
- Pregateste siropul.
- Caramelizeaza zaharul si stinge-l apoi cu apa rece.
- Pune inapoi pe foc si lasa pana se dilueaza caramelul. Opreste focul, adauga mierea si esenta de rom. Lasa la racit.
- Blatul rece portioneaza-l in cuburi (cat de mari vrei 🙂 )
- Cu ajutorul unei pensule insiropeaza-le bine si da-le la rece pentru o ora.
- Pregateste glazura omogenizand ingredientele intr-un bol pe baie de abur.
- Scoate cuburile de blat de la rece si cu ajutorul unei lingurite pune glazura calduta deasupra fiecaruia, lasand sa curga usor si pe margini.
- Da tava la rece si prepara crema.
- Pune intr-un bol frisca, smantana si zaharul.
- Introdu paletele mixerului si mixeaza usor intai la viteza mica apoi marind treptat viteza mixerului pana ce frisca capata o consistenta ferma, pufoasa.
- Ia din amestec 2-3 linguri si cerne peste el cacaua. Omogenizeaza.
- Adauga peste frisca din bol si mai mixeaza putin pana se amesteca totul bine.
- Pune crema intr-un posh si spriteaz-o peste prajituri.
- Rade ciocolata deasupra si prajitura cu crema este gata!
- Serveste-o rece, acompaniata de-o cafea fierbinte si-o prietena buna 😉
[/preparare]
There is no ads to display, Please add some
Fain ca ai bifat-o, si eu o visez de mult! As indrazni sa cer aici, dar nu ma risc! :)))))
S-o faci cu frisca fara cacao.
E buna si cu dar cred ca simpla merge si mai bine.
E o prajitura ataaaat de buna!