mnb

Prajitura ora 12

5.35KVizualizări
5
(1)

Mi-am propus sa nu mai fac prajituri, sa iau o pauza deoarece exageram cu mancatul lor, fara limita 😀 si era timpul sa iau o pauza :), insa o anumita conjunctura, plus impactul vizual dat de aceasta reteta de „prajitura ora 12”, m-au facut sa-mi incalc cuvantul.

Am cautat, totusi, s-o impart cat mai repede :)), pentru a nu fi tentata iarasi sa mananc eu jumatate din tava de prajitura 😀

O prajitura ora 12 pe cat de simpla, si destul de ieftina, pe-atat de buna.

O portie la cafea-ti face ziua dulce si frumoasa! 🙂

prajitura-ora-12-1

 

prajitura-ora-12[ingredients title=”Ingrediente Prajitura ora 12″]

  • Eu am facut intr-o tava mica, voi puteti dubla cantitatile (desi chiar si asa au iesit 20 bucati de 4cm/4cm)
  • Blat prajitura
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • 110 g faina
  • 20 ml ulei
  • 20 ml apa
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • Glazura
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 40 g unt
  • 2 linguri apa
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 250 ml apa
  • o lingura miere
  • 1/2 sticluta esenta rom (Coselli folosesc eu)
  • Crema
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana cu 30% grasime
  • 2 linguri rase zahar
  • o lingura cacao

Observatie: cred ca data viitoare voi lasa crema fara cacao, simt ca ar fi si mai buna si mai potrivita cu restul ingredientelor

  • Decor
  • ciocolata rasa

[/ingredients]

prajitura-ora-12-2[preparare title=”Mod de preparare Prajitura ora 12 „]

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul. Nu te opri pana ce acesta nu este diluat complet!
  4. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa.
  5. Adauga-le peste albusuri.
  6. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt, deasupra albusurilor.
  7. E timpul sa omogenizezi totul amestecand usor, de jos in sus.
  8. Unge o tava, cu dimensiunile de aprox 22cm/18cm, cu ulei, presara faina pe fundul ei si toarna compozitia. Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit. Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea. Lasa-l la racit cateva ore. Eu am terminat prajitura in 2 ore, daca nu te preseaza timpul lasa blatul mai mult timp, cu-atat se taie mai frumos)
  9. Pregateste siropul.
  10. Caramelizeaza zaharul si stinge-l apoi cu apa rece.
  11. Pune inapoi pe foc si lasa pana se dilueaza caramelul. Opreste focul, adauga mierea si esenta de rom. Lasa la racit.
  12. Blatul rece portioneaza-l in cuburi (cat de mari vrei 🙂 )
  13. Cu ajutorul unei pensule insiropeaza-le bine si da-le la rece pentru o ora.
  14. Pregateste glazura omogenizand ingredientele intr-un bol pe baie de abur.
  15. Scoate cuburile de blat de la rece si cu ajutorul unei lingurite pune glazura calduta deasupra fiecaruia, lasand sa curga usor si pe margini.
  16. Da tava la rece si prepara crema.
  17. Pune intr-un bol frisca, smantana si zaharul.
  18. Introdu paletele mixerului si mixeaza usor intai la viteza mica apoi marind treptat viteza mixerului pana ce frisca capata o consistenta ferma, pufoasa.
  19. Ia din amestec 2-3 linguri si cerne peste el cacaua. Omogenizeaza.
  20. Adauga peste frisca din bol si mai mixeaza putin pana se amesteca totul bine.
  21. Pune crema intr-un posh si spriteaz-o peste prajituri.
  22. Rade ciocolata deasupra si prajitura cu crema este gata!
  23. Serveste-o rece, acompaniata de-o cafea fierbinte si-o prietena buna 😉

[/preparare]

Sursa de inspiratie

blat

blat2

ora-12

ora12-1
12799229_1036937496373409_8686303787810333112_n

Retete papa bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

2 comentarii

Lasă un răspuns