Prajitura pralinata - Rețete Papa Bun

mnb

Prajitura pralinata

1.7KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Nu ştiu cum să încep reţeta asta.


Să tot scriu că-i bun, tare bun, să tot laud, să tot mă dau mare – deja e banalitate.
Încep aşa, ca la reclame:
-Ai trei albuşuri în frigider şi nu ştii ce să faci cu ele? Câtiva mieji de nucă stau ascunţi in fundul unui dulap la bucătarie? Caramelul e una dintre marile tale iubiri?
-Nimic mai simplu, vino la noi şi doar cu puţina frişca-n adaos îţi oferim cea mai buna prăjitură pe care-ai mâncat-o vreodata.
….

Hm, n-a mers…

Calorii, cine le ţine socoteala?
Iei reţeta , te execuţi, savurezi şi mă pomeneşti.
Meritul i-a lui Teo.
Văzut, plăcut, făcut.

Nu-i o prăjitura spornică, din care papi azi şi mâine şi ai şi pentru joi; e o prăjitură care “te satură” simţi într-adevar că ai mâncat ceva bun .
Din ingredientele date ies 6 bucati.

Avem nevoie de
3 albuşuri
o lingură făină
puţina sare
o linguriţă praf de copt
un plic zahăr vanilat
200 gr. nucă
150 ml. frişcă lichidă îndulcită
100 gr. smântână
150 gr. zahăr

Mod de preparare.
Se mixează albuşurile spumă cu un praf de sare.
Când au căpătat consistenţă începem să adăugam 100 gr.zahăr treptat, mixând pâna la diluarea completă.
Prăjim uşor nuca, o lăsăm să se răcească , apoi o măcinăm.
100 grame  oprim pentru încorporat în frişcă iar 100 o amestecăm cu făina şi praful de copt şi o adăugăm peste albuşuri.
Amestecam uşor încorporand-o.

Preîncălzim cuptorul.

Ungem o tavă cu puţin unt (sau punem hârtie pentru copt) şi cu ajutorul poşului sau al unei linguri punem grămăjoare distanţate cu diametrul de 4-5 cm.
Băgăm tava la cuptor şi lăsăm la foc iute 5 minute apoi micşoram flacăra şi coacem timp de 16-20 minute.
Aveţi grijă să nu le ardeţi. Când le scoateţi din tavă sunt molicele dar se întăresc imediat.
Lăsăm la răcit.

Caramelizăm într-un vas cele 50 gr zahăr ramase. Adăugăm nuca măcinată (cele 100 gr. ramase ) şi omogenizam. Răsturnăm în strat subţire pe hârtie de copt. Eu nu aveam deloc în casă şi am pus-o direct pe blatul de lucru. Când s-a răcit am desprins-o cu vârful unui cuţit şi-am râşnit-o fin.
Dacă nu aveţi râşniţă o bateţi într-o pungă cu ciocanul de carne .
Am oprit câteva bucăţi pentru decor.

Am mixat frişca împreună cu smântâna până s-a întărit uşor apoi am adăugat treptat nuca caramelizată măcinată şi-am mixat păna s-a-ntărit bine.

Se asamblează lipind cu cremă câte 4 bucăţi de bezea apoi îmbrăcând totul în frişca rămasă .
Se lasă la loc rece, foile se inmoaie şi prajitura se topeşte în gură.Grozav de bună!

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

21 de comentarii

Lasă un răspuns