mnb

Prajitura Raffaello

8.01KVizualizări
3
(2)

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa.

Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :))

Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, Danut – prajitura Raffaello.

Prajitura Raffaello am facut pentru prima oara acum. Am ales s-o pregatesc pe cea preparata de Miha.

E fina, delicata, perfecta pentru cei ce iubesc ciocolata alba si cocosul, cum ar fi fiu-miu 🙂

Prajitura este foarte buna, totul iese perfect, insa ce mi s-a parut mie enorm a fost cantitatea de crema. 800 g pentru o prajitura destul de mica (20/30cm) mi se pare foarte mult. Asa ca n-am folosit la prajitura decat 500 g, 300 g am bagat-o la frigider si-am folosit-o la un desert rapid cu piscoturi. Data viitoare voi folosi doar 250 g ciocolata alba si 250 g frisca; pentru gustul meu e suficient. Daca va place cu foarte multa crema, lasati cantitatile initiale 🙂

Prajitura Raffaello

Ingrediente Prajitura Raffaello

Pentru primul blat

  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de zahar pudra
  • o lingura ulei
  • esenta de vanilie

Pentru al doilea blat

  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • o lingura faina
  • 80-100 g nuca de cocos rasa
  • esenta de vanilie

Crema

  • in reteta originala – 400 g ciocolata alba si 400 ml smantana pentru frisca
  • eu recomand – 250 g ciocolata alba si 250 g smantana pentru frisca
  • optional – un intaritor pentru frisca (eu am pus, sa fie crema ferma)

In plus – nuca de cocos pentru finisat prajitura

Prajitura Raffaello-2

 

Mod de preparare Prajitura Raffaello

Crema

Pune intr-un vas smantana la incalzit.

Lasa pana cand ajunge la punctul de fierbere.

Adauga ciocolata rupta bucatele si amestec-o in smantana fierbinte. Omogenizeaza.

Lasa sa se raceasca bine, acopera vasul si da-l la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Primul blat.
Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu putina sare, adaugand treptat zaharul pudra si o lingurita esenta de vanilie.

Adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, si omogenizeaza.

E momentul sa pui faina cernuta. Amesteca cu lingura, de jos in sus, pana la omogenizare.

O tava de 20cm/30 cm o tapetam cu hartie pentru copt. Turnam amestecul si nivelam.

Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic si lasam pana cand blatul devine  usor rumen la suprafata.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia pentru copt.

Blatul de cocos.

Mixam spuma albusurile cu putina sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand spuma e ferma.

Adaugam fulgii de cocos, esenta de vanilie si faina.

Omogenizam cu o lingura amestecand de sus in jos.

Tava de 20 cm/30 cm o tapetam cu hartie pentru copt. Turnam amestecul si nivelam.

Dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru aprox 30 minute. Blatul trebuie sa fie usor rumen. Vom avea un blat dens, nu pufos ca primul blat.

Scoatem crema de la rece, punem intaritorul de frisca si mixam pana cand crema devine ferma si pufoasa.

Desprindem hartia de copt de pe primul blat si asezam blatul pe un platou.

Intindem jumatate din cantitatea de crema.

Asezam blatul de cocos, intindem crema ramasa si presaram deasupra cocos, pe toata suprafata prajiturii.

Dam prajitura la rece si o portionam dupa cateva ore.

prajitura raffaello 3

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

4 comentarii

      • Iulia, imi pare rau de ce citesc.
        Daca te uiti in descriere, am specificat ca reteta e preluata, de la alt blogger culinar.
        Odata ce eu am preluat de la fata reteta, am respectat cum a scris ea (si exact la fel am scris si eu) si a iesit totul perfect, teoretic trebuia sa iti iasa si tie, nu?
        Sfatul meu: – Nu te descuraja, acoper-o, bag-o 30 min la congelator, scoate si mixeaza-o in continuare pana se leaga. Adauga si intaritor si va iesi.
        E banala crema ganache care se face cu orice tip de ciocolata si iese foarte bine.

Lasă un răspuns

19 − fifteen =