Am vazut prajitura Tosca de zeci de ori sau poate de sute :)) , dar am mancat o singura data, iar de testat n-o testasem deloc in bucataria mea.
In acest week-end i-a venit randul si uite cum mi se da peste cap – top cele mai bune prajituri :)).
Foarte, foarte buna! Blat aerat cu mac si cocos, crema de vanilie, cafea si ciocolata, o combinatie perfecta!
Cum nu agreez deloc cremele-budinca, am modificat putin consistenta cremei inlocuind mai bine de jumatate din cantitatea de unt, cu frisca.
„Ingrediente prajitura Tosca „
Blat (tava de 28/32cm)
- 8 albusuri
- un praf de sare
- o cana zahar
- 5 linguri faina
- 100 gr mac
- 3 linguri nuca de cocos rasa
- o lingurita praf de copt
- zeama de la 1/2 de lamaie
Crema
- 8 galbenusuri
- o cana zahar
- 300 ml lapte
- 2 linguri amidon
- 3 linguri faina
- 100 gr unt
- 150 ml frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
- o lingurita coaja rasa portocale
Glazura
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 50 ml frisca lichida
- 50 gr unt
In plus
- 2 pachete biscuiti Petite Beure
- 150 ml cafea preparata
Mod de preparare Prajitura Tosca
Blat
- Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare.
- Adauga treptat zaharul mixand in continuare pana la diluarea completa.
- Peste albusurile spuma cerne faina.
- Adauga praful de copt si zeama de lamaie, apoi macul si nuca de cocos.
- Omogenizeaza compozitia amestecand usor, usor, de jos in sus .
- Toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
- Coace la foc mic pana ce blatul capata o nuanta aurie.
- Lasa-l la racit.
Crema
- Pune intr-un vas cu fund dublu galbenusurile impreuna cu zaharul si bate-le bine.
- Adauga faina si amidonul, apoi, treptat treptat laptele rece amestecand sa nu faca cocoloase.
- Pune vasul pe foc si fierbe la foc mic amestecand incontinuu, pana ce compozitia capata consistenta unei budinci.
- Raceste amestecul si adauga untul pe care in prealabil l-ai batut spuma.
- Mixeaza frisca si incorporeaz-o amestecand usor, usor in crema, impreuna cu zaharul vanilat si coaja de portocala.
- Intinde crema peste blatul rece si niveleaza.
Trece biscuitii prin cafeaua calduta, rapid, sa nu se inmoaie prea tare si sa se rupa, si aseaza-i peste crema.
Prepara glazura punand toate ingredientele intr-un ibric si topindu-le la foc mic.
Toarna glazura peste biscuiti, niveleaza si da prajitura la rece pentru cateva ore.
Portioneaza prajitura Tosca cu un cutit zimtat.
There is no ads to display, Please add some
De foarte mult timp spun ca o sa pregatesc si eu acesta prajitura ca pare a fi asa delicioasa. Bravo!
Oho, Rocs, de cand ziceam si eu :)).
Pup. >:d<
Mmmm,ce buna este si ce mult timp a trecut de cand nu am mai facut-o,bine ca mi-ai adus aminte
Multumesc mult, doamna draga! >:d<
Ce bine am nimerit, asa ceva nu se refuza. Pup!
Si eu, dragii mei!
Cate bunatati vad eu la voi!
Multe arome, sigur e o incantare pt. papilele mele gustative.
Trebuie incercata dar lista e asa lunga si parca nu mai scade… :))
Daca ai vedea si lista mea de asteptare…:))
Multumesc frumos! Da, e foarte buna! >:d<
Gaby , este una dintre preferatele mele , vin sau sa-mi fac ? :)) 🙂
Mai am un colt, deci pó sa vii. Dar ca sa te saturi, poti si sa-ti faci :)))))
Sar’na 🙂
Ce prajitura bunuta ai facut,Gabyto. Tare mult imi place prajitura asta! :-*
Si noua ne-a placut. Culmea! – foarte mult si lu’ Cezar :))
era pe vremuri o Tosca prin cofetarii dar nu imi mai amintesc cu ce era, nu-mi amintesc sa fi fost cu mac, cred ca era alta reteta. nici dupa amandina de cofetarie nu ma omoram si nu m-am oprit sa citesc nici vreo reteta de Tosca dar tu imi iei mintile cu pozele si stii sa convingi prin explicatii 🙂 .
Pana acum, la care am mers pe mana ta a fost bine 😉
Am o surpriza zilele urmatoare, dar e cu o mica poveste 😛 . era sa nu vreau sa postez ca nu am pozat nimic. pe la 10 dimineata, mi-am adus aminte sa ma oftic. produsul plecase de acasa, mai aveam un rest si am pus-o pe fiica-mea sa pozeze cu telefonul, ca le dusese la scoala dar nu mai era decat tot un rest :)) … eee … e mai „misto” asa, neprogramat 🙂
O matuse de-a mea a facut reteta asta de ziua sotlui ei este foarte delicioasa am mancat 4 bucati.
Macul trebuie sa fie macinat?
Amazing recipe Gaby! Looks delicious! What restaurant have you had the best prajitura tosca? Remember to add it to your Besty List! https://retetepapabun.ro/
Si eu am facut prajitura asta,tare i-a placut baiatului meu.
Toti din familia mea o indragesc >:d<
Mi-a iesit perfect, si este delicioasa!!!
Ma bucur mult, Alexandra! Sa va fie de bine!
Si noua ne-a placut mult, la toti din casa.
Sarbatori frumoase!
AM FACUT ACEASTA PRAJITURA ACUM DE CRACIUN ,II FOARTE GUSTOASA SE SIMTE AROMA DE PORTOCALA SI II USOR DE FACUT.MULTUMESC PENTRU RETETA.