mnb

Profiterol

4.02KVizualizări
0
(0)

Daca ar fi sa fac o lista cu prajituri de casa preferate de piticii mei, cu siguranta reteta de Profiterol ar fi la loc de cinste.

Nu ca eu m-as da inapoi, sa nu credeti asta. 😀 :)))

Renumitele cosulete din aluat oparit, crema aromata cu portocala, glazura de ciocolata – cum sa nu iti placa?

myman

 

 

Ingrediente pentru cosulete Profiterol

  • 200 ml apa
  • 85 gr unt
  • 4 lingurite zahar pudra
  • putina sare
  • 115 gr faina
  • 3 oua

Ingrediente crema

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru gatit cu 25% grasime
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala

Glazura

  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura unt
  • doua linguri frisca lichida

 

 

profiterol2Mod de preparare Profiterol

  1. Pune la fiert, la foc mic, apa impreuna cu untul si zaharul pudra.
  2. Lasa pana se topeste untul.
  3. Adauga faina si sarea, dintr-o singura miscare.
  4. Amesteca energic, cu un tel, pana obtii un amestec omogen.
  5. Lasa-l sa se raceasca.
  6. Bate ouale cu o furculita.
  7. In aluatul caldut adauga jumatate din cantitatea de ou batut, amesteca energic cu telul si omogenizeaza, apoi adauga restul de ou si procedeaza la fel.
  8. Preincalzeste cuptorul. Aseaza pe treapta de jos o tava in care ai pus o cana cu apa.
  9. Cu ajutorul a doua lingurite ia din compozitia de aluat si aseaza gramajoare pe tava tapetata cu hartie pentru copt.
  10. Introdu tava in cuptor si coace cosuletele la 200 de grade pana se rumenesc frumos (aprox.30 min).
  11. Scoti tava, intepi cu un bat de frigaruie toate cosuletele si introduci tava inapoi in cuptor (focul sa fie oprit).
  12. Lasi la racit.
  13. Pregatesti crema mixand ingredientele timp de un minut la cea mai mica viteza a mixerului, apoi maresti viteza si mixezi pana ajungi la consistenta dorita a cremei.
  14. Tai fiecarui cosulet partea superioara, umpli cu crema apoi pui capacelul taiat la loc.
  15. Procedezi la fel cu toate cosuletele.
  16. Pregatesti glazura prin amestecarea la foc mic a ingredientelor, pana la omogenizare.
  17. Iei cu o lingurita din glazura si pui peste fiecare cosulet umplut.
  18. Dai platoul la rece.

 

O reteta dulce sponsorizata de myman.ro., magazinul de cadouri  pentru barbati.

 

catsprofiterol

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

2 comentarii

Lasă un răspuns

four × 3 =