mnb

Pui imbracat in bacon

2.21KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

Alta reteta cu pui si prune pentru Provocarea lunii.

O idee simpla dar grozava, preluata de pe un blog strain , (faza cu imbracatul in bacon), de la care nu pot pune sursa ca e privat.

un pui
2 linguri smantana grasa
sare
piper
300 gr bacon fin feliat pe lung
rosii cherry
prune
ulei de masline – 2 linguri
putin rozmarin macinat
1/2 lingurita boia de ardei dulce

Spalam bine puiul.
Taiem pielea de pe piept si putin de pe pulpe, nu de tot pentru ca se cracaneaza prea mult :)))))
Ungem cu smantana puiul pe toate partile.
Il condimentam cu sare si piper si-l dam la frigider pentru cel putin 3 ore.

Feliem fin baconul
Imbracam pieptul puiului in bacon cat de uniform putem.
Daca e cazul , bagam cateva scobitori pe care le vom scoate la final.
Imbraca si pulpele.

Asezam intr-o tava hartie dpentru copt asa incat sa ajunga si pentru a acoperi puiul.

Puiul il transferam in tava.
Asezam , pe langa, prune spalate si curatate si rosii cherry.

Facem un amestec din uleiul de masline, putina sare si piper , rozmarin si boia.
Stropim carnea, prunele si rosiile.
Invelim bine tava si o introducem in cuptorul preincalzit , la 185-190 grade , pentru o ora.
Desfacem hartia si mai lasam o ora. Trebuie ca puiul sa fie bine patruns si frumos rumenit.
E GROZAV DE BUN!!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

14 Comments

Leave a Reply

1 × two =