Zilele trecute, fiind doar noi doi, adultii :)), acasa, am pregatit pui in sos de mustar si ardei copt in sos de smantana. Maxim 30-40 minute a durat totul (aveam ardeiul copt si curatat) Nu aveam de gand sa postez vreo reteta, dar fiind atat de bun si atat de simplu si rapid de facut, am facut poza doar la preparatul final, sa faceti si voi si sa am si eu reteta, pentru inspiratie, pe site.
Ingrediente Pui in sos de mustar
- 6 copanele de pui
- 60 ml vin alb dulce
- 3-4 catei usturoi
- cimbru
- boia
- o lingurita mustar
- apa
- ulei
- sare
Preparare Pui in sos de mustar
Pregatesti o tigaie pentru care ai si capac.
Incingi uleiul in tigaie si plonjezi in el copanele curatate. Presari putina sare. Calesti usor pe toate partile, apoi torni vinul si lasi pana se evapora. Invarti carnea. Pui cateii de usturoi striviti usor (nu tocati, nu feliati) si 100 ml apa, apoi pui capacul peste tigaie si lasi focul la mediu.
- Nu este o reteta la care pui totul si pleci pe facebook :))), asa ca stai si ai grija pentru ca apa se mai adauga doar cand scade, ai nevoie de putin sos in tigaie.
Deci pui apa, pui capacul si dupa aproximativ 10-15 minute invarti si completezi, daca e cazul, cu inca putina apa.
Presari putina boia dulce, cimbru dupa gust. Treaba asta o faci pentru aproximativ 25-35 minute – depinde cat de grasunele sunt copanelele. Trebuie sa fie patrunse bine, asa ca poti verifica. La final trebuie sa ai in tigaie putin sos, asa cam de un deget, in care pui mustarul si amesteci usor. Gusti mancarea de pui in sos de mustar si potrivesti gustul de sare.
Ce gust are sosul asta, n-ai idee cum e sa intinzi in el un colt de paine proaspata!
Nu vei avea sos mult, ca la o ciulama sau un pui cu smantana, trebuie sa fie sos doar putin, cat sa nu ai o friptura uscata, iar sosul sa aiba gust intens, delicios!
Noi am servit cu ardei in sos de smantana, pentru care ai reteta AICI , dar merge foarte bine si cu piure, muraturi sau legume la tigaie
- nota: poti prepara si mai mult sos, caz in care pui mai multa apa si la final ingrosi cu o lingurita de amidon de porumb, diluat in apa rece si pus apoi in tigaie, insa in acest caz sosul nu va avea gust asa intens de carne, va fi mai diluat
Pe facebook ma gasiti aici – Retete pana bun
Multumesc pentru reteta, mi-am satisfacut pofta ce-am poftit-o !
:-*