Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat - Rețete Papa Bun

mnb

Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat

1.74KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email


Rasfoind blogosfera culinara am ajuns intamplator pe blogul”Tocana de cuvinte
Pulpa de porc impanata a facut sa-mi odihnesc ochii mult timp pe blog si gandul sa fie obsedat de aceasta fripturica simpla dar speciala, inspirandu-ma pentru meniul de week-end.
Nu am respectat reteta ci doar ideea.
Multumesc Smaranda :).

o bucata pulpa porc
3 carnati casa , afumati
10 catei usturoi
sare
piper
150 ml vin rosu
50 ml sos de soia
30 ml ulei de masline
rozmarin
o lingura miere
zeama de la jumatate de lamaie

Eu am avut o pulpa de porc de aproximativ 20 cm.
Am ales-o si cu putina grasime .
Cu ajutorul unui cutit am facut orificii de-a lungul pulpei.
Carnaciorii mei erau bine afumati si au intrat cu usurinta, dar daca sunt mai moi, Smaranda recomanda sa fie usor congelati.
Dupa ce am introdus carnatii am facut orificii cu varful unui cutit si-am bagat cateii de usturoi, intregi, pe unde gaseam loc liber :)))

Intr-un bol am amestecat asa: vinul, sosul de soia,uleiul de masline,rozmarin,zeama de lamaie, sare si piper si mierea.
Am omogenizat si am uns pulpa pe toate partile.
Am pus intr-un vas pulpa, o bucata de rasol afumat, feliat, bucati de carnat, am turnat restul de lichid si am tinut la frigider 24 ore.

Am preincalzit cuptorul, am pus toata carnea intr-o tava, am mai adaugat putin ulei si-am invelit totul in hartie pentru copt.

Am bagat tava la cuptor, la foc mediu , pentru 1 ora si 30 minute.
Am scos hartia si am mai lasat 30 minute invartind-o si pe partea opusa pentru a se rumeni usor.

Am pus de mamaliga, am scos branza framantata de la borcan, muraturi si..pofta buna!

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

18 comentarii

Lasă un răspuns