Pulpe marinate in maioneza cu busuioc, cu cartofi hasselback

pulpe-marinate
298Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Azi am fost doar noi, fetele, acasa, asa ca n-am gatit mult.
Doar asa cat sa mai pun un colacel, o falcutza …ceva acolo :)))

2 pulpe
3 cartofi
80 gr maioneza
doua lingurite busuioc
o lingura unt
sare mare
piper
4-5 catei usturoi

Spalam pulpele.
Le condimentam bine cu sare si piper.
Le ungem cu jumatate din cantitatea de maioneza si le dam la frigider pentru 24 ore.
A doua zi le scoatem si le ungem iar cu un amestec preparat din maioneza ramasa plus o lingurita de busuioc.

Le asezam intr-o tava .Ne facem c-am pierdut intre ele 3 catei de usturoi zdrobiti usor si le acoperim cu hartie pentru copt unsa cu ulei
Le dam in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 grade, pentru 10 minute.
Reducem apoi la temperatura de 175 grade si le mai lasam 40 minute dupa care luam hartia si le lasam sa se rumeneasca frumos.

loading...

Tot in aceeasi tava am pus si cartofii. Spalati, curatati si feliati (nu total; ii “feliem” cu cutitul dar nu asa incat sa ii taiem total ci trebuie sa obtinem un aspect de acordeon, se vede in poze).

Din unt, busuioc, sare, piper si usturoi pisat am facut un amestec cu care am uns bine cartofii .
I-am pus langa pulpite si au avut aceeasi soarta …caldura mare..mon cher :)))

Cu reteta asta voi raspunde provocarii facute de Flory, care gazduieste luna aceasta Provocarea lunii iulie, “Dulce Romanie 2011” ce are ca ingrrediente propuse busuiocul si fructele de padure.

Sursa

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

27 de comentarii

Lasă un răspuns