mnb

Reteta de paine de casa simpla si usor de facut

203Vizualizări
5
(3)
Print Friendly, PDF & Email

Reteta de paine de casa simpla si usor de facut, este reteta pe care saptamana trecuta am facut-o zilnic! Desi o fac de multa vreme, cred ca am facute peste 50 de paini dupa reteta asta pana acum, totusi nu ma invrednicisem sa fac poze sa v-o dau si voua. Dar cum mi s-a tot cerut reteta, de catre cei care au mancat din paine, am facut poze si v-o scriu.

Reteta de paine de casa simpla si usor de facut

Am preluat-o de la draga mea colega Laura.

Ingrediente Reteta de paine de casa simpla si usor de facut

  • 600 g faina
  • 4,5g- 5g  drojdie uscata
  • 300 ml apa calda
  • o lingurita si jumatate sare
  • o lingura zahar
  • 30 ml ulei (reteta cere 50 ml iaurt, dar fiind post, eu pun 30 ml ulei)

Reteta de paine de casa simpla si usor de facut

Intr-un bol pune drojdia uscata, o lingura de faina si putina apa calda, cat sa faci o compozitie omogena de consistenta smantanii. Lasa la loc cald 10-15 minute.

In bolul robotului de bucatarie pune faina, sarea, zaharul si amesteca, apoi adauga drojdia, apa calda si uleiul si porneste robotul.

Lasa -l sa framante pentru 10 minute. Daca framanti manual, framanta cat de mult poti, 15-20 minute.

Aluatul trebuie sa fie elastic, frumos de modelat, molicel, asa ca in functie de faina pe care o folositi, poate fi nevoie sa mai adaugati fie putina apa fie putina faina. La ingredientele din reteta si faina folosita de mine penutu aceasta Reteta de paine de casa simpla si usor de facut, eu nu mai adaug nimic.

Acopera bolul si lasa aluatul la crescut pentru o ora si jumatate.

Coacere

Preincalzeste cuptorul la 220 grade.

Ia aluatul si aduna-l intr-o bila. Unge un vas de fonta emailat (care sa aiba si capac) cu ulei si pune bila de aluat.

Pune capacul peste vas si introdu-l la cuptor, pe treapta 2, numarat de jos in sus, pentru 25 minute.

Fereste apoi capacul si introdu inapoi vasul in cuptor, coborand temperatura la 200 grade si mai coace painea pentru 20-25 minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Scoate vasul cu grija din cuptor, pune capacul peste vas si mai lasa 15 minute, apoi o poti scoate si lasa la racit.

  • Poti folosi orice cratita groasa cu capac.
  • Daca nu ai asa ceva la indemana, o coci in orice alta tava, dar pui in cuptor pe prima treapta, o tava cu apa.

Reteta de paine de casa simpla si usor de facut

Reteta de paine de casa simpla si usor de facut

Ai aici si o varianta fara drojdie

Paine de casa fara drojdie

paine de casa fara drojdie-3

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Leave a Reply

fourteen + thirteen =