duminică, septembrie 22, 2019

Rulada aperitiv cu spanac

218Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. Rulada aperitiv cu spanac nu face exceptie 😉

Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes pe platourile cu aperitive combinate. Si nici macar n-ai nevoie de prea multe 😉

Ingrediente

Pentru blat

6 oua

6 linguri faina

1/2 lingurita praf de copt

putina sare

4 linguri smantana

2 linguri ulei

4 linguri spanac tocat (fie congelat, fie proaspat. pe cel proaspat il opariti, scurgeti, tocati; daca e congelat sa-l scurgeti bine, bine!)

Pentru umplut

320 g crema de branza (eu am mixat 150 g crema de branza usor sarata cu 150 g branza de vaci si o lingura smantana)

ciuperci fierte, scurse

sare dupa gust, daca e cazul

Pregatire blat Rulada aperitiv cu spanac

Separa albusurile de galbenusuri.

Amesteca galbenusurile cu smantana, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se adauga spanacul tocat si scurs bine, cum am mentionat 😉

Mixeaza spuma albusurile cu sare.

Adauga jumatate din cantitatea de albus batut in compozitia cu spanac, amesteca usor, apoi adauga restul incercand sa scoti cat mai putin aerul din albusuri.

Pregateste o tava, pune hartie pentru copt, toarna amestecul si niveleaza. Zgaltaie usor tava sa se aseze compozitia uniform.

Cu cat tava e mai micuta foaia de rulada iese mai inalta.

Eu am pus in tava mare a cuptorului electric.

Coace la 175-180 grade, pentru 12-15 minute (depinde de cuptorul fiecaruia)

Cand e gata o scoateti din cuptor, lasati 1-2 minute sa se racoreasca, apoi rulati cu tot cu hartia pentru copt si lasati la racit. Alegeti o hartie de copt buna, sa nu se prinda de foaie.

Mixati ingredientele pentru umplutura (fara ciuperci)

Daca ciupercile sunt din conserva le scurgeti bine.

Desfaceti foaia de rulada desprinzand treptat foaia de copt.

Intindeti uniform crema de branza lasand 1 cm la capat, gol (se va deplasa umplutura in timpul rularii)

Puneti deasupra uniform ciuperci tocate apoi rulati.

Dati rulada la rece pentru cateva ore, apoi feliati.

Pentru un plus de gust puteti unge rulada rece cu putina crema de branza, iar apoi s-o tavaliti prin nuca usor prajita, tocata sau prin susan.

Pentru rulada tricolora gasiti reteta aici > https://retetepapabun.ro/rulada-aperitiv-cu-branza-si-sunca/

 

 

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns