Delicii de primavara – Rulada cu crema de mascarpone si capsuni
N-as vrea sa ii fac nicio introducere, pozele graiesc :))), dar trebuie sa va spun, totusi, ca se face foarte usor si rapid si merita din plin!
Ingrediente
Blat rulada
6 oua
3 linguri faina
3 linguri amidon alimentar (amidon, nu amoniac!!)
6 linguri zahar
un varf cutit sare
Crema de mascarpone
250 g mascarpone
200 ml frisca Pilos 30% grasime
un plic zahar vanilat
4-5 linguri zahar (eu am pus 5)
2 linguri zeama lamaie
in plus – 400 -500g capsuni – 200 g pentru interior si restul pentru decor si savoare; deci obligatorii sunt doar cele 200 g
Mod de preparare Rulada cu crema de mascarpone si capsuni
Spala capsunile si lasa-le la scurs.
Pregateste blatul pentru rulada.
Intr-un bol larg pune ouale, un varf de cutit de sare si zaharul.
Mixeaza pentru CEL PUTIN 5 minute, ideal 7-10 minute.
Cerne deasupra faina impreuna cu amidonul si incorporeaza-le amestecand usor, de jos in sus.
Pregateste o tava de 23X38 cm si fie ungi cu ulei si presari faina, fie pui hartie pentru copt. Torni compozitia si nivelezi.
Coci in cuptorul preincalzit, la 165 grade, pentru 15 minute. Blatul trebuie sa fie usor auriu.
Scoti tava si lasi sa se racoreasca, apoi rastorni cu totul pe un prosop gros, curat si rulezi usor.
Lasi sa se raceasca si pregatesti crema.
Pui intr-un bol mascarpone, frisca, 4 linguri de zahar si zaharul vanilat.
Mixezi 30 secunde, apoi gusti crema sa vezi daca mai vrei zahar (eu am pus 5 linguri).
Mixezi in continuare, adaugand si zeama de lamaie si te opresti cand crema este ferma.
O lasi la rece pentru 20 de minute.
Desfaci foaia de rulada si o pui in tava. Din crema opresti 3 linguri pline.
Restul o intinzi uniform peste blat. Capsunile scurse le tai cubulete si le distribui uniform peste crema, apoi apesi usor cu mana.
Rulezi cu rabdare, fara a strange tare rulada, dar totusi usor-usor strans, sa faca „priza” toate.
Dai la rece pentru minim 3 ore (eu am lasat doar o ora :)))) dar tie iti zic cum se face corect :)))
Pentru ca nu aveam un platou atat de lung, am taiat rulada cu crema de mascarpone si capsuni in doua bucati egale.
Le-am uns pe fiecare cu crema oprita initial, am presarat alune caramelizate si-am imbogatit-o cu bucati de capsuna.
Serveste rece, e un deliciu!
Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun