Rulada cu crema de mascarpone si capsuni - Rețete Papa Bun

mnb

Rulada cu crema de mascarpone si capsuni

515Vizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

Delicii de primavara – Rulada cu crema de mascarpone si capsuni

N-as vrea sa ii fac nicio introducere, pozele graiesc :))), dar trebuie sa va spun, totusi, ca se face foarte usor si rapid si merita din plin!

rulada cu crema de mascarpone si capsuni - 2

Ingrediente

Blat rulada

6 oua

3 linguri faina

3 linguri amidon alimentar (amidon, nu amoniac!!)

6 linguri zahar

un varf cutit sare

Crema de mascarpone

250 g mascarpone

200 ml frisca Pilos 30% grasime

un plic zahar vanilat

4-5 linguri zahar (eu am pus 5)

2 linguri zeama lamaie

in plus – 400 -500g  capsuni – 200 g pentru interior si restul pentru decor si savoare; deci obligatorii sunt doar cele 200 g

rulada cu crema de mascarpone si capsuni

Mod de preparare Rulada cu crema de mascarpone si capsuni

Spala capsunile si lasa-le la scurs.

Pregateste blatul pentru rulada.

Intr-un bol larg pune ouale, un varf de cutit de sare si zaharul.

Mixeaza pentru CEL PUTIN 5 minute, ideal 7-10 minute.

Cerne deasupra faina impreuna cu amidonul si incorporeaza-le amestecand usor, de jos in sus.

Pregateste o tava de 23X38 cm si fie ungi cu ulei si presari faina, fie pui hartie pentru copt. Torni compozitia si nivelezi.

Coci in cuptorul preincalzit, la 165 grade, pentru 15 minute. Blatul trebuie sa fie usor auriu.

Scoti tava si lasi sa se racoreasca, apoi rastorni cu totul pe un prosop gros, curat si rulezi usor.

Lasi sa se raceasca si pregatesti crema.

Pui intr-un bol mascarpone, frisca, 4 linguri de zahar si zaharul vanilat.

Mixezi 30 secunde, apoi gusti crema sa vezi daca mai vrei zahar (eu am pus 5 linguri).

Mixezi in continuare, adaugand si zeama de lamaie si te opresti cand crema este ferma.

O lasi la rece pentru 20 de minute.

Desfaci foaia de rulada si o pui in tava. Din crema opresti 3 linguri pline.

Restul o intinzi uniform peste blat. Capsunile scurse le tai cubulete si le distribui uniform peste crema, apoi apesi usor cu mana.

Rulezi cu rabdare, fara a strange tare rulada, dar totusi usor-usor strans, sa faca „priza” toate.

Dai la rece pentru minim 3 ore (eu am lasat doar o ora :)))) dar tie iti zic cum se face corect :)))

Pentru ca nu aveam un platou atat de lung, am taiat rulada cu crema de mascarpone si capsuni in doua bucati egale.

Le-am uns pe fiecare cu crema oprita initial, am presarat alune caramelizate si-am imbogatit-o cu bucati de capsuna.

Serveste rece, e un deliciu!

Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns