Rulada de cacao cu frisca
Ma-ntreb uneori, ce-o sa mai scriu in introduceri dupa ce pleaca fiica-mea de acasa? 🙁
E criticul meu no1, fanul meu no1, sinceritatea absoluta si pura a unui copil.
Cand i-am dat sa guste, a luat o lingurita si-a zis:
E ok, dar stii ca eu prefer alea ce le faci tu sofisticate.
A mai luat o lingurita si-nca una, apoi entuziasmata a continuat:
Am gresit, e foarte buna! Desi simpla, e excelenta si mai vreau! As putea manca oricat da’ stiu ca nu e ok, dar am gresit, e buna tare! 🙂
Ingrediente blat rulada de cacao
5 oua
7 linguri zahar
6 linguri faina
2 linguri cacao neagra
4 linguri ulei
Crema de frisca
350 ml frisca neindulcita LaDORNA (merg si 250, e suficient)
3-4 Linguri zahar pudra (sau dupa gust)
2-3 linguri zeama de lamaie
o lingurita zahar vanilat
un plic intaritor pentru frisca.
Mod de preparare rulada de cacao cu frisca
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile adaugant treptat zaharul.
Nu te opri pana cand nu este diluat complet zaharul.
Amesteca bine galbenusurile impreuna cu uleiul.
Adauga-le peste albusuri amestecand de jos in sus, usor.
Preincalzeste cuptorul.
Cerne faina impreuna cu cacaua si pune-le peste oua. Incepe sa amesteci usor, de jos in sus, in timp ce invarti bolul, usor, circular.
Pregateste tava mare a cuptorului. Tapeteaz-o cu hartie pentru copt. Toarna compozitia si niveleaza.
Introdu tava in cuptor, pe treapta 2 si coace foaia de rulada pentru 12-14 minute la 160 grade, program cu ventilatie. Fa testul cu scobitoarea.
Scoate tava si acopera rulada pentru 2 minute cu-n servet curat. Dupa ce trec cle doua minute ia servetul si ruleaza foaia, cu tot cu hartia pentru copt. Lasa la racit.
Mod de preparare crema de frisca.
Toate ustensilele (bol, palete mixer) si frisca, trebuie sa fie foarte reci.
Toorni in bol frisca si incepi sa mixezi, initial la treapta mica, adaugant treptat zaharul.
Fiti atenti ca sar destul de tare stropi de frisca, acoperiti bolul partial cu-n servet.
Cand incepe sa prinda consistenta presarati intaritorul si mixati in continuare pana cand frisca devine ferma. Spre final adaugati zeama de lamaie si vanilia. Aveti grija cat de mult mixati sa nu taiati frisca si s-o scapati in unt.
O dati la rece pentru 10-15 minute.
Desfaceti foaia in timp ce desprindeti si hartia pentru copt.
Intindeti frisca, aapoi rulati usor.
Tineti rulada de cacao cu frisca la rece pentru cateva ore bune, apoi feliati.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun