sâmbătă, august 24, 2019

Scovergi de post cu cartofi

144Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Gustare, pachetel, mic dejun, cina, eu le-am mancat la orice ora 😀 – Scovergi de post cu cartofi

Si ingrasa, si nu te poti opri din mancat, si cand o sa fiu grasa, grasa o sa arat cu degetul catre miremirc. Asa! :)))

scovergi

Scovergi de post cu cartofi
 
Timp preparare
Timp preparare termica
Total timp
 
Serves: 5-7
Ingrediente
  • Aluat
  • 1 kg faina alba
  • doua plicuri drojdie uscata (sau 50 gr drojdie proaspata)
  • 2-3 lingurite sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • apa calda aprox. 550 ml
  • Umplutura
  • 10 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 5 linguri ulei
  • ulei pentru prajit

 

scovergi3

Mod de preparare Scovergi de post cu cartofi

Pune intr-un bol faina, impreuna cu drojdia, sarea si uleiul de masline si omogenizeaza. Adauga treptat apa calduta, omogenizand cu mana, framantand, pana obtii un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Daca e prea tare mai adaugi apa, daca e prea moale adaugi faina.Framanta 10 minute.Acopera bolul si pune-l la loc cald timp de o ora.

  1. Intre timp curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti scurge-i de apa si paseaza-i cu furculita. Adauga uleiul, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data, circular. Condimenteaza cu sare, piper si boia.
  2. Rupe bucati din aluat, fomeaza bilute pe care apoi le aplatizezi cu sucitorul, intinzanf foi ovale. Pune pe jumatate din foaie o lingura de umplutura, trece cealata jumatate pe deasupra si lipeste marginile aluatului apasand usor cu furculita.
  3. Scovergile astfel formate plonjeaza-le in ulei incins si prajeste-le pe ambele parti pana capata o culoare frumoasa, rumena.
  4. Scoate-le pe o farfurie in care ai pus servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
  5. Eu am avut varza calita, gata preparata, si am umplut cateva cu varza.
  6. Daca nu tineti post le puteti umple cu cascaval, carnita afumata, sau cu ce mai vreti voi.
  7. Scovergile de post cu cartofi sunt bune atat calde cat si reci.

 

 

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

24 de comentarii

Lasă un răspuns

Rate this recipe: