Gustare, pachetel, mic dejun, cina, eu le-am mancat la orice ora 😀 – Scovergi de post cu cartofi
Si ingrasa, si nu te poti opri din mancat, si cand o sa fiu grasa, grasa o sa arat cu degetul catre miremirc. Asa! :)))


- Aluat
- 1 kg faina alba
- doua plicuri drojdie uscata (sau 50 gr drojdie proaspata)
- 2-3 lingurite sare
- 3-4 linguri ulei de masline
- apa calda aprox. 550 ml
- Umplutura
- 10 cartofi
- sare
- piper
- boia
- 5 linguri ulei
- ulei pentru prajit
Mod de preparare Scovergi de post cu cartofi
Pune intr-un bol faina, impreuna cu drojdia, sarea si uleiul de masline si omogenizeaza. Adauga treptat apa calduta, omogenizand cu mana, framantand, pana obtii un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Daca e prea tare mai adaugi apa, daca e prea moale adaugi faina.Framanta 10 minute.Acopera bolul si pune-l la loc cald timp de o ora.
- Intre timp curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti scurge-i de apa si paseaza-i cu furculita. Adauga uleiul, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data, circular. Condimenteaza cu sare, piper si boia.
- Rupe bucati din aluat, fomeaza bilute pe care apoi le aplatizezi cu sucitorul, intinzanf foi ovale. Pune pe jumatate din foaie o lingura de umplutura, trece cealata jumatate pe deasupra si lipeste marginile aluatului apasand usor cu furculita.
- Scovergile astfel formate plonjeaza-le in ulei incins si prajeste-le pe ambele parti pana capata o culoare frumoasa, rumena.
- Scoate-le pe o farfurie in care ai pus servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
- Eu am avut varza calita, gata preparata, si am umplut cateva cu varza.
- Daca nu tineti post le puteti umple cu cascaval, carnita afumata, sau cu ce mai vreti voi.
- Scovergile de post cu cartofi sunt bune atat calde cat si reci.
Imi vine sa vin fuguta la tine!
Sa spui cand, ca sa incui usa :))
:)):))
Vaaaai :)))))eu nu te stiam zgarcita,aveam impresia ca esti chiar foarte darnica 😛 :))
Stiu ca asa credeai….:))))))
:-* muah, tu gropitza draga!
Uite tu Gaby ca am comentat in alta parte,nu unde trebuia:)))asa tare m-am mirat ca esti zgarcita:))
Conteaza ideea..:))))
dar…io zic ca ai comentat bine..:))
:))))) pup si eu fata scumpa si draga :-*
🙂 Asa cum vei face tu cu Mirela , intocmai voi proceda si eu cu tine …
Grozave scovergile tale , cred ca alea cu varza sunt si mai si .
Mie cu cartofi imi plac cel mai mult ;;)
Fata draga , de gustibus………… :d
Iubireeeeee, ce-ar fi dacă în cartofi am pune și ceva ceapă călită, un stop de piper și cimbru ???? :))
Daaaa, se pot pune „multe cele”:)))
N-am mancat niciodata.. dar cu siguranta sunt bune!
>:d<
Tocmai am dat de un nene ratacit pe aici, care imi tot spunea ca a mancat niste scovergi dementiale :))) cica la el, in Philladelphia nu se gasesc :)))muaah!
:))))))))))))))))):))))))))))))))))))))))))))
:)):)):))
Yeah, the best scovergi ever!!!! :)))
=))=)))=))))))
Foarte bune!!!!
bune di tat!:)) zi faina!
Ne plac fff mult!
Le-am descoperit cu mare placere la Chisinau. Nu ma asteptam ca baietii mei care sunt cam mofturosi sa le prefere pe cele cu varza. 😉
Buni di tat!