O reteta delicioasa pentru mic dejunul de duminica, dar nu numai? Shakshuka e alegerea perfecta!
Consistenta, calda si buna, gatita rapid, imbunatatita dupa propriile gusturi, aduna cu drag la masa toata familia, iar farfuriile vor ramane curate!
Aaaa, si e prima oara cand testez tigaia asta grozava! – Regis Stone Diamond Pan. Arata atat de frumos! E grea, rezistenta, groasa, nu se lipeste nimic si, daca e cazul, o poti baga si la cuptor.
- Ideala pentru a fi folosita pe plită cu gaz, cu inducție, electrică, ceramică chiar și în cuptor.
Ingrediente Shakshuka pentru 2 persoane
- o jumatate de ceapa rosie
- 10-12 felioare carnat afumat
- un catel de usturoi
- 250 ml -300 ml pulpa de rosii pasate, facuta acasa (nu bulion! e o pasta care contine rosii putin calite, pasate, ardei copt dat prin masina, ceapa si condimente) – daca nu ai, vei folosi aproximativ 4 rosii medii, decojite, o jumatate de ardei gras rosu si o ceapa intreaga, nu jumatate cat am pus eu)
- 4 oua
- sare
- piper
- boia dulce sau iute, dupa plac (poti adauga si curcuma, chimion,
- patrunjel verde tocat
- branza burduf, telemea sau feta – optional
- putin ulei
Mod de preparare Shakshuka cu carnat afumat
Incinge in tigaia Regis Stone Diamond 3-4 linguri ulei.
Cand e incins pune carnatul felioare si ceapa tocata marunt. Pune si 2 linguri de apa si caleste 2-3 minute totul, pana cand carnaciorul e usor rumen si ceapa translucida.
Nu rumeni ceapa!
Adauga apoi usturoiul tocat marunt si mai amesteca cateva secunde.
Adauga acum pasta de rosii, putina boia dulce si fierbe pentru 3-4 minute. Daca e prea gros sosul, mai pune putina apa Al meu are consistenta perfecta si nu a fost cazul.
Daca nu ai preparat vara pasta de rosii, la acest pas procedeaza asa:
Pune in tigaie peste ceapa intai ardeiul gras tocat marunt, caleste 5 minute impreuna cu restul ingredientelor, adauga apoi rosiile decojite tocate marisor, pune putina apa si mai fierbe 5-6 minute. Trebuie sa obtii un sos gros.
Sparge ouale pe rand si pune-le in tigaie in sos (fa cu lingura gropite) cu grija sa nu le spargi sau imprastii.
Presara sare si piper dupa gust, apoi putin patrunjel verde tocat, da focul la mic, pune capac peste tigaie si lasa pentru 8 minute.
Ouale trebuie sa fie bine legate si suprafata galbenusului opaca. Bineinteles ca nu e gresit nici sa lasi 10-12 minute, daca-ti plac ouale gatite tari.
Serveste cald, cu paine proaspata, presarata cu feta, branza telemea sau burduf.