mnb

Shakshuka cu carnat afumat

2.17KVizualizări
5
(2)

O reteta delicioasa pentru mic dejunul de duminica, dar nu numai?  Shakshuka e alegerea perfecta!

Consistenta, calda si buna, gatita rapid,  imbunatatita dupa propriile gusturi, aduna cu drag la masa toata familia, iar farfuriile vor ramane curate!

 Shakshuka

Un pont fain?
Daca vrei o Shakshuka delicioasa si pe timp de iarna, foloseste o pasta de rosii (sau rosii decojite la borcan)  pregatita de tine vara, cand rosiile au gust bun, nu folosi rosii de iarna, cu gust fad. Vara problema asta e rezolvata, pietile fiind pline de rosii gustoase 🙂 Sau, poti folosi pulpa de rosii din conserva. Lidl are o conserva care mie-mi place tare mult si o folosesc uneori  (polpa di pomodoro)
Alt pont – poti pregati din timp sosul de baza pentru Shakshuka (fara carnat) si sa-l pastrezi 3-4 zile la frigider, daca stii ca-l vei consuma curand sau la congelator daca vei face mancarea peste mult timp.
Sincer? E prima oara cand fac si am tot ezitat, nu stiam daca va placea copiilor, dar mi-au adus farfuriile curate si au laudat mancarea!
In plus reteta permite adaptari, imbunatatiri, te poti juca cu legumele si condimentele, astfel incat nu te vei satura niciodata de reteta asta 🙂

Aaaa, si e prima oara cand testez tigaia asta grozava! – Regis Stone Diamond Pan. Arata atat de frumos! E grea, rezistenta, groasa, nu se lipeste nimic si, daca e cazul, o poti baga si la cuptor.

  • Ideala pentru a fi folosita pe plită cu gaz, cu inducție, electrică, ceramică chiar și în cuptor.
Faina, nu?
 Shakshuka

Ingrediente Shakshuka pentru 2 persoane

  • o jumatate de ceapa rosie
  • 10-12 felioare carnat afumat
  • un catel de usturoi
  • 250 ml -300 ml pulpa de rosii pasate, facuta acasa (nu bulion! e o pasta care contine rosii putin calite, pasate, ardei copt dat prin masina, ceapa si condimente) – daca nu ai, vei folosi aproximativ 4 rosii medii, decojite, o jumatate de ardei gras rosu si o ceapa intreaga, nu jumatate cat am pus eu)
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute, dupa plac (poti adauga si curcuma, chimion,
  • patrunjel verde tocat
  • branza burduf, telemea  sau feta – optional
  • putin ulei

Mod de preparare Shakshuka cu carnat afumat

Incinge in tigaia Regis Stone Diamond 3-4 linguri ulei.

Cand e incins pune carnatul felioare si ceapa tocata marunt. Pune si 2 linguri de apa si caleste 2-3 minute totul, pana cand carnaciorul e usor rumen si ceapa translucida.

Nu rumeni ceapa!

Adauga apoi usturoiul tocat marunt si mai amesteca cateva secunde.

Adauga acum pasta de rosii, putina boia dulce si fierbe pentru 3-4 minute. Daca e prea gros sosul, mai pune putina apa Al meu are consistenta perfecta si nu a fost cazul.

Daca nu ai preparat vara pasta de rosii, la acest pas procedeaza asa:

Pune in tigaie peste ceapa intai ardeiul gras tocat marunt, caleste 5 minute impreuna cu restul ingredientelor, adauga apoi rosiile decojite tocate marisor, pune putina apa  si mai fierbe 5-6 minute. Trebuie sa obtii un sos gros.

Sparge ouale pe rand si pune-le in tigaie in sos (fa cu lingura gropite) cu grija sa nu le spargi sau imprastii.

Presara sare si piper dupa gust, apoi putin patrunjel verde tocat, da focul la mic, pune capac peste tigaie si lasa pentru 8 minute.

Ouale trebuie sa fie bine legate si suprafata galbenusului opaca. Bineinteles ca nu e gresit nici sa lasi 10-12 minute, daca-ti plac ouale gatite tari.

Serveste cald, cu paine proaspata, presarata cu feta, branza telemea sau burduf.

 

Regis Stone Diamond

Regis Stone Diamond

Regis Stone Diamond

 Shakshuka-3

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

5 − 4 =