As putea sa va vorbesc si sa va descriu in detaliu aparatul, dar nu v-ar ajuta prea mult niste detalii tehnice, asa cum v-ar ajuta experienta mea personala.
In primul rand remarc ca Crock Pot acorda cu fiecare aparat nou, atentie sporita aspectului. Cu cat mai nou, cu atat mai frumos!
Nu face exceptie nici acesta . Arata atat de chic in bucatarie si-n acelasi timp atat de robust si trainic!
De mult timp Slow Cooker 4.7L Digital Crock-Pot era printre preferatele mele, datorita vasului de ceramica care da mancarurilor un gust UNIC, dar asta l-a intrecut, adaptandu-se mult mai bine nevoilor familiei, avand volum mult mai mare, dandu-ti posibilitatea sa gatesti si mult si putin.
Ce-am pregatit eu in el? Sos Napolitan. Un sos care a devenit conserva mea favorita pentru iarna.
Cu ce merge?
Da’ cu ce nu merge!?
Paste, fripturi, tocanite, chiftelute cu sos, shakshuka, ostropel etc etc E un sos de baza ce-ti da inspiratie inepuizabila!
Fiind post, ieri l-am pus chiar si peste niste cartofi fierti. Stiti ce bun a fost?
Am facut intai o portie in slow cooker, apoi una pe aragaz. Din pacate, diferit rezultatul. Tot bun si cel pregatit pe aragaz, dar mai bun cel din aparat :).
Aparatul pastreaza temperatura constanta, si-n plus are plus peretii vasului incalziti uniform, asa ca n-avea cum sa fie identic.
Cel mai mare avantaj? Nu se afuma, nu se prinde, nu trebuie sa-i porti grija.
Ingrediente Sos Napolitan
- 4 kg rosii
- 1,2 kg ardei gras portocaliu
- 1,2 kg gogosar
- 600 g ceapa rosie
- o radacina telina
- 350 ml ulei
- 2 linguri sare mare
- 4 linguri zahar
- 3-4 foi de dafin
- o lingurita cimbru uscat
- o lingurita piper boabe
- 5 catei usturoi
Mod de preparare Sos Napolitan
Incepi prepararea cu ardeii si gogosarii pe care-i coci, ii cureti, le desprinzi semintele si cotorul si ii lasi la scurs.
Speli bine rosiile, le tai in 4/6 bucati si le treci prin masina de separat coaja si semintele.
Cureti si toci marunt ceapa.
Incingi ulei intr-o cratita mare, pui ceapa si amesteci usor pana cand se inmoaie (10 minute)
Pui apoi ardei si gogosarii trecuti prin masina, omogenizezi si mai calesti 5 minute.
Pregatesti aparatul conectandu-l la sursa de curent.
In vasul aparatului torni amestecul, pui sucul si pulpa de rosii, telina data pe razatoare, apoi celelalte condimente, sarea si zaharul si pui capacul peste vas.
Setezi din meniul aparatului functia High, timp 7 ore, apoi lasi aparatul sa-si faca treaba si faci ce vrei tu in acest timp.
- Eu am ridicat in cele 7 ore de 2 ori capacul si am omogenizat cu o lingura de lemn. Nu cred ca este necesar, dar asa am procedat eu.
La final totul e omogen, gustos, verifici daca dupa gustul tau mai necesita sare sau zahar.
Personal am ales pentru consistenta sosului doua variante. Am pus o parte din el in borcane curate, sterilizate, iar in restul am bagat blenderul vertical. O parte din sos e cu bucatele de legume, cealalta e fina, omogena.
Acoperi borcanele cu o patura groasa si le tii asa pana la racirea completa.