Stock de pui la Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot - Rețete Papa Bun

mnb

Stock de pui la Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot

377Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cand spui – stock de pui – spui un ingredientent de baza cu un aport grozav asupra multor preparate culinare.
Sosuri cu smantana sau cu sos de rosii, supe, pilafuri sau tocanite delicioase, au un gust deosebit daca adaugi acest ingredient special care la noi nu are foarte mare popularitate, fiind preferat mult mai comodul si accesibilul cubulet concentrat din comert, plin de aditivi.
Nu mai spun de aportul pentru sanatate, supa de oase fiind extrem de benefica in diverse afectiuni. Incalziti, potriviti gustul de sare si savurati ca atare.
Pentru obtinerea unui stock de pui de calitate, este extrem de important ca timpul si temperatura alese pentru preparare sa fie corecte.
Stockul trebuie gatit la temperatura mica, timp indelungat, Slow Cooker-ul 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot fiind aparatul ideal pentru prepararea lui. Zeama nu scade deloc, iar supa va fi mai limpede decat cea obtinuta prin alte procedee termice.

Pentru preparare sunt bune atat oasele crude cat si cele rumenite la cuptor sau prajite.
Se poate pastra la frigider pentru 5 zile sau la congelator in pungute, sticlute sau tavite pentru gheata. Poate fi pastrat pana la 9 luni.

Stock de pui la Slow Cooker
Ingrediente Stock de pui la Slow Cooker

un kg oase de pui (ale mele aveau si carne) – spate, aripi, gat, picioare
2 morcovi
o felie de telina
o radacina patrunjel
o radacina pastarnac
3 catei de usturoi
o ceapa
o foaie de dafin
o lingurita sare

optional condimente gen cimbru, patrunjel – eu nu am pus

Stock de pui la Slow Cooker

Mod de prepare Stock de pui la Slow Cooker

Am pregatit vasul aparatului Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot.
Am asezat in mijloc oasele, iar peste ele toate radacinoasele, spalate bine cu o perie pentru legume.
Nu curatati coaja, doar taiati felii radacinoasele.
Dupa ce am asezat totul in vas, am adaugat apa. Aceasta trebuie sa fie suficienta, dar sa nu depaseasca 3 sferturi din inaltimea vasului.
Am pus si sarea, foaia de dafin, si apoi capacul vasului. L-am pus in aparat si l-am conectat la sursa de curent.
Am ales din meniu setarea manuala, timp 14 ore, temperatura – low si am apasat butonul de pornire.
Intre timp nu este necesar sa mai intervii cu nimic.

Stock de pui la Slow Cooker

Cand e gata programul opresti aparatul si lasi supa sa ajunga la temperatura camerei.
La suprafata se va ridica grasimea pe care, daca vrei, o poti aduna sau poti lasa supa cu tot cu grasime.
Strecori si distribui dupa cum consideri mai comod – pungute/sticle/borcanase si pastrezi la congelator.
Cand vrei s-o folosesti lasi la dezghetat la temperatura camerei.

Stock de pui la Slow Cooker

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns